Изборният ден в област Сливен започна в спокойна обстановка. Към

...
Изборният ден в област Сливен започна в спокойна обстановка. Към
Коментари Харесай

Изборният ден в област Сливен започна в спокойна обстановка

Изборният ден в област Сливен стартира в спокойна конюнктура. Към 07.00 часа секционните пространства и съдържащите се в тях материали и машини са предадени на СИК.

До този миг няма данни за прояви, които биха заплашили естественото осъществяване на изборите. 287 чиновници на ОД на МВР-Сливен и РДПБЗН, са директно ангажирани с защитата на изборните места. Оперативни дежурни групи и дежурни елементи на ОД н Министерство на вътрешните работи дават отговор за реда и спокойствието в района.

Екипи на „ Пътна полиция ” правят надзор по пътна сигурност. Служителите на бранш „ Български документи за идентичност “ в Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица издават и в днешния ден удостоверения на жители с изгубени, откраднати или развалени персонални карти, с цел да могат да упражнят правото си на глас.

Охраната на изборните пространства през миналата нощ протече обикновено. Работното време на бранш „ БДС ” през днешния ден е от 08.30 до 19.30 часа. Като заявки за удостоверения се одобряват до 19,00 часа, приемането става до 19,30 часа.

Припомняме, че в изборното помещение не се позволяват лица в нетрезво положение, въоръжени и такива, носещи предмети рискови за живота и здравето на хората.

В Министерството на вътрешните работи действа непрекъснато открита линия - телефон 02/9011298 и имейл [email protected] - за сигнали, свързани с нарушавания на изборния развой при подготовката и произвеждането на парламентарните избори. Подаваните сигнали на откритата линия би трябвало да са относими към активността на Министерство на вътрешните работи. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР