Изборните фарсове при диктаторския режим на организираната престъпна група -

...
Изборните фарсове при диктаторския режим на организираната престъпна група -
Коментари Харесай

Далечен поглед към поредния изборен фарс в Боколандия

Изборните фарсове при диктаторския режим на проведената незаконна група - по съвместителство и всенародна партия-държава - ГЕРБ си наподобяват като уродливи близнаци. За да не дублирам всичко, писано в предходни години, ще се спра единствено някои легенди, циркулиращи сега.
Българите си обичат ГЕРБ и туйто.


Всъщност на око към 80% от българите ненавиждат и се възмущават от ГЕРБ и са пострадали от него, само че не свързват моралния си яд с изборното си държание при пропорционални избори, изключително европейски. Тези, които в действителност харесват ГЕРБ, са негови клиенти или имат съществени познавателни проблеми.

ГЕРБ е проевропейската партия.

Масовият българин в най-хубавия случай не се интересува от това и изобщо от Европейски Съюз. По-често го презира. Евроизборите не го вълнуват. Ето, в Европейски Съюз от ден на ден превес получават партиите на митинга, само че България е непозната на общата наклонност. Доколкото разбирам, на евроизборите в 2019 година у нас гласоподаваха общо по-малко хора от гласувалите единствено за Радев в 2016 година Сред значимите претекстове за негласуването е „ ще ги предпочитам там да взимат по 15 хиляди, а аз тук да се превивам ".

„ Да подкрепим проевропейското, продемократичното, пролибералното ".

Лицемерни празни приказки, прикриващи със смокиново листо прогерберската си природа. Кое е европейското? Европейски Съюз на световните корпорации и брюкселските клептократи към този момент мирише на тамян. Какво, за Бога, общо има днешният Европейски Съюз с демокрацията? Грантовите интелектуалци, подписали писмото в „ Дневник " - новото „ Работническо дело ", са небогати, гладни провинциалисти на духа, тъжни претенденти за придворни шутове - като тогавашния Любомир Левчев, само че без неговия гений. Във Facebook в съботата преди изборния ден спорих за това с един наш музикант тук, и с още един, който съм слушал на концерт, и който ме назова трол. Не им споделям имената. Страшна политическа и морална неизкусеност мъчи брата интелектуалец!

ГЕРБ няма опция.

ГЕРБ има, и то единствено една опция, и това е Българска социалистическа партия. Затова целият огън и жупел на ръководещи, казионни медии, непознати и свои се сипе върху нея: „ жалки женици ", „ госпожа Лъжа ", „ къщите за посетители ", „ комунисти ", Белене, Лукановата зима, Виденовата зима, „ Сатанишев "... Затова и оркестрираната от ГЕРБ подправена „ Коалиция за България " - действително ляво крило на ГЕРБ. Макар и смешно дребен брой, и техните гласове са отнети от Българска социалистическа партия.

Градската десница е алтернативата на ГЕРБ.

Градската десница е оксиморон. Големите градове навсякъде по света са червени. Ню Йорк има кмет болшевик. Градската десница не е политическа конструкция, а някакво начин на живот придвижване. „ Съдебната промяна ", за която все дърдорят, не е политически план, а професионална нереалност на група адвокати, инцидентно оглавили придвижването. Правната надстройка не може да се промени, без преди този момент да се промени икономическата база, структурата на собствеността. Олигархичната благосъстоятелност ражда Цацаратура. Азбучно марксистко състояние.

Младите хора, които на всички места в естествения свят биха дали своят вот за леви или зелени партии, в България гласоподават за сините по чисто начин на живот претекстове. Градската десница, обективно видяно, е филиал на ГЕРБ за нежни градски души. Тя носи основната виновност за връщането на ГЕРБ на власт в 2014 година

Успехът на Радан Кънев се дължи на ниската обща интензивност и на негативизма към Българска социалистическа партия у младите, обективно леви хора, които не желаят ГЕРБ. Оттам несъмнено и мекото отношение на Българска социалистическа партия към него в акцията. Гласовете за Радан са също в известна степен отнети от Българска социалистическа партия.

Хората не желаят Българска социалистическа партия и туйто.

Българска социалистическа партия е на първо място жертва на към този момент 30-годишна груба антикомунистическа и антисоциалистическа агитация, водена от страната, медиите, учебното заведение, продажната интелигенция и носеща блестящо ренегатски темперамент. Бивши комунисти, с болшевишки нрав, громят „ комунистическата " Българска социалистическа партия. Що е комунизъм, кой е болшевик - никой не знае и не го е еня.

Всъщност Българска социалистическа партия е несъмнено най-демократичната и „ европейска " партия у нас. Което й носи повече изборни негативи спрямо ГЕРБ и Движение за права и свободи. Да, олигарсите в Българска социалистическа партия, Гергов, Гуцанов и сходните са й огромен проблем. Но и в това отношение най-малко не наподобява по-зле от ГЕРБ и Движение за права и свободи.

Как да се преодолее негативизмът, напластен във връзка с социализма? Той на практика значително към този момент е преодолян на ежедневно ниво, само че не и на идеологическо. За последното трябват тонове култура. Откъде да пристигна тя? Кой ще го допусне? Но това е пътят.

Трябва да ли има оставка в Българска социалистическа партия? Борисов тържествено даде обещание, че няма да дава оставка, в случай че загуби изборите. А Българска социалистическа партия действително увеличи % си от 2014 година със седем пункта, до момента в който при ГЕРБ няма смяна. Разклати доста по-сериозно режима. Нехаресващите Корнелия социалисти имат ли по-силен претендент? По-силен критик на ГЕРБ? Не ми е известно...

ГЕРБ и Българска социалистическа партия са две крила на Българска комунистическа партия.

Ако е по този начин, за какво да отдаваме желание на ГЕРБ? Но явно в действителност ГЕРБ е наследникът на най-лошото от Българска комунистическа партия - всенародната партия-държава. При мощно влошено качество на фрагментите.

Ако Българска социалистическа партия издигне същински лява стратегия, хората ще гласоподават за нея.

Никъде по света и в Европа (ако не броим в този момент Кипър) в този момент няма такава авторитетна партия, или, в случай че се появи, доста бързо бива опитомена - като Сириза. Всичко е допустимо! Много по-вероятно обаче, в случай че Българска социалистическа партия издигне радикална лява стратегия - примерно за демократична национализация и внезапно увеличение на обществените разноски, да бъде бързо маргинализирана. Масовият безпаричен българин си пада повече Юрталан, а не социалист.

Реално видяно, олевяването у нас по-скоро може да пристигна от горната страна, от Европейски Съюз, от управлението на ПЕС. Затова българското председателство на ПЕС може да бъде късмет за българското ляво, както преди време българското председателство на Коминтерна. Разбира се, това е единствено хипотетично, а по-вероятно нищо сходно няма да стане. Другата опция - партийният план на Радев, към този момент не се движи. Заложи се на Българска социалистическа партия и това се оказва незадоволително.

Негативната акция не носи триумф.

Всъщност ГЕРБ постоянно води против Българска социалистическа партия извънредно отрицателна акция, в това число и в този момент. Наистина, и аз по-рано съм предложил да се забранят предизборните обвинявания в корупция към съперниците, а единствено да се съпоставят позитивните стратегии. Вярно е, че Българска социалистическа партия заложи прекалено много на корупционните кавги към ГЕРБ, които непрестанно и все по-мощно тресат властта. Но у нас моралното отвращение на масите не намира съответен израз в изборното им държание, най-малко в пропорционални, изключително европейски избори. Корупционните кавги към ГЕРБ още от 2010 година насам щяха да са предостатъчни за 100 оставки на кабинета в една естествена страна. България не е такава! Така стоят и нещата с патологичните неистини на Борисов.

Борисов е харизматичен, общественик и така нататък

Борисов в действителност е рядко срещан гьонсурат и честен дебил, само че нищо повече. Сериозно изплашен за кожата си, той употребява цялата мощност на страната за предизборната си пропаганда. Отново строи партийци и служители, пусна машината за следен, корпоративен и платен избор, казионните медии и рейтингови организации. И отново съумя да си купи време на независимост.

ГЕРБ ще си изкара мандата и ще ръководи 45 години.

Режимът на ГЕРБ е смъртен, и то ненадейно смъртен, както видяхме в 2013 и 2016 година Борисов няма към този момент никаква потребна вероятност. Нещата в страната и в Европейски Съюз вървят на неуспеха. Утре изборите ще се не помнят и свадите ще гръмнат с нова мощ. Дори да предположим, че откровено пожелае да зареже корупцията и да проработи за България, не знае какво и по какъв начин. Няма и късмет за президентския пост. Не може към този момент да се крие зад Цветанов. В края на пътя му неотвратимо го чака пандизът.

Сигналът не от кого да е, а от „ Свободна Европа " за „ Апартаментгейт " го смрази. Гледа и не има вяра какво става в този момент с Порошенко. С утвърждението на Тръмп Петя наподобява в никакъв случай няма да излезе от пандиза. Той е пешка, изкупителна жертва във войната на Тръмп против Байдън и Хилари. Нищо персонално! Борисов не знае какво му готви бъдещето на вътрешноамериканските войни и се опасява от най-лошото.

Затова в този момент лесна оставка няма да има. Разбира, че Радев към този момент не е наивникът от есента на 2016 година и няма да повтори грешката със служебния кабинет, оставил Борисов на независимост и с всички канапчета в ръцете. В ръцете на президента е ориста на България! Той може и би трябвало да провокира оставката на Борисов. Да вдигне народа на митинг! Евроизборите бяха един късмет, пропиляхме го. Но единствено един от многото. Бъдещето е бременно с шансове.

Автор: Валентин Хаджийски, http://glasove.com

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР