Избори. 24 часа:Петър Кънев, Иво Христов, Паскалев и арх. Здравец

...
Избори. 24 часа:Петър Кънев, Иво Христов, Паскалев и арх. Здравец
Коментари Харесай

Преглед на печата

Избори.

" 24 часа ":

Петър Кънев, Иво Христов, Паскалев и арх. Здравец Хайтов мечтани за червен кандидат-кмет на София

Синът на Николай Хайтов - проектант Здравец Хайтов, омбудсманът Мая Манолова, соцдепутатът проф. Иво Христов, който нашумя с репликата си, че " 80% от българите са дебили ", Костадин Паскалев, водачът на Българска социалистическа партия - София, Калоян Паргов и шефът на икономическата комисия в Народното събрание Петър Кънев са част от имената, издигнати от алените в столицата за кметската борба наесен.

Номинациите са от главните партийни организации и следва да бъдат разисквани първо на районни конференции, а при започване на септември Градският съвет на Българска социалистическа партия ще избере единствено един от претендентите. Решаващата дума обаче ще има Националният съвет на партията.

Манолова е измежду най-желаните от социалистите в София, само че тя към момента не е взела решение дали да се впусне в борбата. И да го направи, прекомерно допустимо е да играе като самостоятелен претендент, а Българска социалистическа партия единствено да я поддържа.

" Оставил съм си време в границите на 2 седмици да помисля, по-късно ще дам отговор. Но персоналното ми мнение е - по-скоро не ", разяснява пред " 24 часа " Костадин Паскалев.

" Приятно сюрпризиран съм. Благодаря на всички, които са оценили качествата ми ", сподели пък Петър Кънев.

Бедствие.

" Дума ":

Огнище на Африканска чума в област Бургас

Откриха африканска чума по домашни прасета в Бургаско. В село Зидарово стартира евтаназиране на животните в 3 километровата санитарна зона. Касае се още веднъж за нерегистрирано персонално стопанство, в което са отглеждани 14 прасета.При визитата на екипа от специалисти там са взети проби, които са доказани като позитивни за вируса на Африканска чума по свинете от Националната референтна лаборатория към Националния диагностичен научноизследователски ветеринарномедицински институт в София. Това е първият случай на домашни прасета с позитивни проби в област Бургас. Клинични прегледи и лабораторен контрол ще бъдат осъществени в обитаемоте места, попадащи в 10-километровата надзорна зона.

Скандал.

" Монитор ":

Без обвиняване за хотелиера от " Слънчев бряг "

Хотелиерът, който беше арестуван през вчерашния ден от полицията в " Слънчев бряг ", е освободен, на този стадий без повдигнато обвиняване, заяви Българска национална телевизия.

Иван Тодоров е разпитан за грубото си отношение към две туристки от Израел, които е трябвало да бъдат настанени в хотела му. Спорът е сниман с телефон, а клипът обиколи израелските малките екрани.

В него се вижда по какъв начин хотелиерът се пробва да ритне едната жена. Образувано е досъдебно произвеждане, като към момента се разпитват всички участници и очевидци на случая. Ще се търсят и способи двете израелски гражданки да бъдат разпитани в България и едвам по-късно ще се реши дали ще бъде повдигнато обвиняване, споделиха от Несебърската прокуратура.

Болест.

" Сега ":

Варицелата се популяризира най-бързо в София и Варна

Бум на варицела в София и Варна се отбелязва при започване на юли, заяви БГНЕС. Според разбори на Националния център по публично здраве и разбори за седмицата от първи до седми юли са регистрирани 110 случая на инфектирани с варицела в столицата. Във Варна случаите на болни са 43. Това са двата града, в които заболяването се популяризира най-бързо.

В същото време в Ловеч и Ямбол няма нито един случай при започване на юли. В Кърджали, София област, Видин и Стара Загора случаите на болни са по един за първата седмица на месеца. Във Враца, Пловдив, Разград и Русе са регистрирани сред 30 и 40 души. В Силистра, Сливен, Смолян и Шумен случаите на болни са относително малко - приблизително по петима души седмично. В Бургас, Търново, Габрово Монтана, Пазарджик и Перник децата, регистрирани като заболели от варицела, са под 10 за всеки град.След София и Варна с най-вече болни са Пловдив с 40 случая и Враца с 30 регистрирани.

Отказът от имунизация е главната причина за завръщането и бързото разпространение на заболяването. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР