Изборът на за член на Комисията по конституционни промени взриви

...
Изборът на за член на Комисията по конституционни промени взриви
Коментари Харесай

Проф. Чорбанов : В проекта на Пеевски за промяна на Конституцията има смислени неща

Изборът на за член на Комисията по конституционни промени взриви Народното събрание в последните дни. Коментари се появиха и във връзка с поддръжката на за състава на новото държавно управление. 

" На първи диалог беше поканен точно и никой не се възмути, че е договарящ ", разяснява депутатът от " "  проф. Андрей Чорбанов в предаването " Денят ON AIR ".  

Той обаче съобщи, че Има Такъв Народ ще поддържа всяко едно предложение за конституционни промени, което е рационално, без значение от коя партия е направено това предложение. 

" Наше виждане беше през цялото време, че ние сме изпратени в Народното събрание да създадем всички промени в интерес на обществото. Законите не се разделят на наши и ваши. Ако законът има рационални неща, несъмнено, че ще го подкрепим ", разясни той. 

Според него в проекта на за промени в Конституцията има " смислени неща ".  

" Ние също имаме наши оферти, тъй като концепциите за конституционна промяна, не би трябвало да се приватизират от една партия. Още в нашите стратегии на първите избори, на които се явихме, бяхме заложили единствено и само неща, които изискват конституционни промени ", сподели проф. Чорбанов. 

По отношение на диалозите на ГЕРБ с останалите партии за състав на държавно управление той разясни, че от Има Такъв Народ са имали къса среща за това до каква степен биха подкрепили избрани политики.  

Андрей Чорбанов разяснява и настояванията на депутатски имунитети. " Нашето изрично мислене е, че всеки, който се усеща почтен, би трябвало самичък да си даде поръчката за отвод от имунитет ", разясни той и добави, че комисия по имунитетите ще изземва прерогативите на българския съд.  

Според него основният прокурор Иван Гешев е можело да бъде отхвърлен поради доста други причини от тези, които се излагат в този момент.  

" Какво е активизирало прокуратурата - нямам визия коя част от прокуратурата с коя друга част от прокуратурата води война. В момента обаче се употребява като политическа бухалка сигурно ", изясни депутатът от Има Такъв Народ.  

Той е на мнение, че избирателите на " Продължаваме промяната " са били излъгани, тъй като през цялата акция им било обяснявано, че с ГЕРБ няма да се ръководи. Това че няма да има министри или зам.-министри от ГЕРБ, не значи, че те няма да управляват и това щяло да си проличи по лицата, които ще бъдат назначени, счита Чорбанов. " Идеята, че това държавно управление е независимо държавно управление на ПП-ДБ е толкоз нереалистична, колкото нереалистична е историята на барон декор Мюнхаузен, който се вади самичък от реката ", сподели той в студиото на Bulgaria ON AIR. 

Чорбанов е безапелационен, че " Продължаваме промяната " и " Демократична България " " изпират " Бойко Борисов и.  

Той разяснява и митингите пред Народното събрание. Чорбанов съобщи, че митингът на Има Такъв Народ нямал нищо общо с този на " Възраждане " и бил проведен от структурите на партията по места.  

" Погледнато чисто парламентарно, държавното управление е изцяло законно. Това, против което протестираме, е моралният аспект на всичко това ", разясни депутатът от Има Такъв Народ и добави, че митингите на партията ще продължат.  

Проф. Чорбанов изрази и персоналното си мнение в подкрепа на президента Румен Радев, само че въпреки всичко посочи, че той е този, който е " въвел " във властта " Продължаваме промяната " и ги е " стартирал ".  

" Ние още дълго време ще би трябвало да гълтаме последствията от това ", разясни той. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР