Изборът на ключалка на вратата е много отговорно събитие. Функционирането

...
Изборът на ключалка на вратата е много отговорно събитие. Функционирането
Коментари Харесай

Как да изберем ключалки на вратите?

Изборът на брава на вратата е доста отговорно събитие. Функционирането на вратата и общата сигурност на дома зависят от качеството и верния асортимент на заключващия механизъм. Как да извършите избор измежду голямото многообразие от варианти на пазара?

Избор съгласно размерите

За да може новата брава да пасне идеално по мярка, първо би трябвало да премахнете остарелия заключващ механизъм. Вземете го със себе си в магазина. Търговските консултанти ще могат да ви намерят сходен модел на бравата с подобаващи размери. Или е добре да се обърнете за съвет към.

Ако нямаше заключване на вратата, тогава би трябвало да извършите измервания. Необходимо е да се мерят параметрите на монтажния отвор, прозореца на кутията, дистанцията сред монтажните отвори, отворите за ключалки и други параметри. Бравите на вратите се избират съгласно прецизни измервания. Стойностите би трябвало да се записват в милиметри.

Видове брави за порти

Има няколко типа брави на вратите, само че най-надеждните са: лостови, цилиндрови, електронни и дискови брави. По-добре е да монтирате дискови порти във външни порти или малки врати, защото те устоят добре на ниски температури.

За по-голяма сигурност на входната врата би трябвало да се инсталират два типа ключалки на вратите. Трайността на продукта зависи от качеството на неговото произвеждане. Евтините механизми ще основат доста проблеми и ще се счупят бързо. Когато купувате заключващ механизъм, уверете се, че има документи за качество и гаранция за него. В противоположен случай рискувате да си купите менте.

Не мога да намеря брава: какво да направя?

Посетили ли сте всички магазини, само че не сте намерили подобаваща брава? Има две аргументи, заради които това е допустимо. Вашата брава евентуално е доста остаряла или е направена по занаятчийски метод в едно копие.

Попитайте експерт ключар, който да ви помогне да намерите вярната брава за вашата врата. Той самичък ще откри ключалката и в случай че е належащо, ще я конфигурира, с цел да сте сигурни, че ключалката пасва на 100% и ще издържи доста години.

Източник:
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР