Изборът на и чанта не представлява особена трудност за повечето

...
Изборът на и чанта не представлява особена трудност за повечето
Коментари Харесай

Как да изберем шапка

Изборът на и чанта не съставлява особена компликация за множеството от нас. За тях от дълго време сме намерили салдото сред стилните трендове, персоналния ни усет и това, което ни подхожда. Съвсем иначе обаче стои въпросът с летните шапки. Заради дългите години в недружелюбност, те не престават да има славата на прекомерно ексцентричен аксесоар. Но през този сезон към този момент няма да ни се размине – съгласно водещите дизайнери без шапка визията ни ще остане незавършена и лишена от романтика. Избраният модел би трябвало да подхожда както на цялостния ни жанр, по този начин и на формата на лицето ни.

Според формата на лицето

Разлятата форма на необятното лице може да се компенсира с по-висока шапка. В този случай удачна е както класическата панама, по този начин и каубойските модели със странично стеснена външна страна, която образно издължава лицето. Подходяща е и мистериозната федора, позната ни от гангстерските и престъпни филми. Да, всички тези шапки са кардинално мъжки, само че се усещат прелестно в женския дрешник.

Ако пък желаете да смекчите линиите на квадратното лице, изберете модел с по-заоблени форми, да вземем за пример камбанка (клоше). Напротив - кръглият овал може да коригирате с шапка поставена на една страна. Подходящи са меките барети и всички модели, които го разрешават. А за прекомерно издължените лица идеални са широкополите шапки без спомагателна височина.

Според стила

Шапката вид клоше е запазена марка на дамите с грациозен жанр. Тя подхожда на сантименталните рокли от 50-те години, нормално обсипани с точки и цветя. Широкополите модели се свързват със отбрана от слънцето, само че внасят и нотка капиталистически изискан, по тази причина са идеални за свободните и леки дрехи, които основават чувството за летен бриз край брега на морето.

Панамата и федората, изключително, в случай че са светли на цвят и направени от плява, са незаменими шапки за горещите летни дни. Те са подобаващи както за костюми, по този начин и за изчистени поли и рокли, само че изключително отиват на облеклата в жанр „ сафари ”.

Очарователната френска барета и нейният английски братовчед – шапката туид, основават особено въодушевление, младежка непокорност и характерност. Стоят прелестно със светла риза и панталон вид цигара или бридж. Могат да бъдат част и от бизнес костюм в композиция със мощно вталено сако или тренчкот.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР