Изборът на бойните самолети Ф-16 за Българската армия е най-добър

...
Изборът на бойните самолети Ф-16 за Българската армия е най-добър
Коментари Харесай

Ангел Найденов: Изборът на Ф-16 е най-добър за България

Изборът на бойните самолети Ф-16 за Българската войска е най-хубав спрямо другите две предложения. Това разгласи пред Bulgaria ON AIR някогашният боен министър и деятел на Българска социалистическа партия Ангел Найденов.

Според него за Ф-16 ценовото предложение би трябвало да бъде обсъждано като в началото и значимо. Тоест, в началото декларираната цена може да се понижи в хода на договарянията по закупуването. Найденов регистрира, че офертата за шведските самолети Грипен е с пакет на дарба и функционално съоръжение, което ги прави годни главно за ер полисинг. Но с цел да се приготвят Грипен за бойни самолети и с цел да бъдат многофункционални, би трябвало да се заплатят спомагателни средства и да се закупи в допълнение съоръжение.

Само тогава шведските самолети могат да бъдат ефикасни във връзка с наземни, морски цели и радио-електронна битка, добави някогашният боен министър.

Той предизвестява, че в хода на договарянията за Ф-16 би трябвало да се обясни дефинитивно цената, разноските за витален цикъл на този аероплан и периодите за доставка на първите бойни машини.

Ангел Найденов разгласи още, че поддържа концепцията четирима министри - на финансите, на външните работи, на защитата и на стопанската система да вземат участие в договарянията за придобиването на Ф-16. Той изрази убеденост, че на 9 януари на съвещание на Министерски съвет ще бъде прегледан планът за закупуване на натовските самолети и импортиран за одобрение в Народното събрание.

Найденов съобщи, че не знае какви са причините на президента Румен Радев да приказва за лобизъм при избора на Ф-16, само че при всички случаи подобен е имало и при избора на Грипен.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР