Избор на контрацептиви Противозачатъчните таблетки са хормонални препарати, които оказват влияние

...
Избор на контрацептиви
Противозачатъчните таблетки са хормонални препарати, които оказват влияние
Коментари Харесай

Кога да посетим своя гинеколог - II

Избор на контрацептиви
Противозачатъчните таблетки са хормонални препарати, които оказват въздействие върху голям брой процеси в организма, по тази причина при избора им не трябва да се ръководим нито от рекламите, нито от съвета на другарка, а само от рекомендацията на гинеколога. Най-добре е тя да бъде направена след проучвания, които да покажат равнището на главните полови хормони, защото обособените контрацептиви имат друго наличие и вярно изписани могат да поправят възможен хормонален дисбаланс, както и противоположното – предложени единствено „ на око ” могат да го задълбочат.

Честа промяна на сътрудниците
По честа промяна на половия партнор значи по-голяма възможност за заразяване с инфекции, а както към този момент казахме, доста от тях минават безсимптомно, само че не и без последици. За разлика от предишното, когато по сексуален път са се предавали заболявания като трипер, сифилис, гонорея, които няма по какъв начин да останат незабелязани, през днешния ден циркулират най-много тъй наречените скрити инфекции – микоплазма, уреяплазма, хламидии, които могат да бъдат открити само с микробиологично проучване.

Честата промяна на сътрудниците е и рисков фактор за развиване на рак на шийката на матката, породен от онкогенните варианти на Човешкия папилома вирус. Затова не трябва да се пропускате година без цитонамазка – това изледване е най-удачният способ за ранна диагностика, което разрешава злокачественото изменение на клетките да бъде „ уловено ” в точния момент и лекувано сполучливо.

Болки ниско в таза
Болките ниско в таза могат да бъдат както естествено положение, по този начин и признак на заболяване. Как да разпознаем едните от другите? Най-вече по времето, в което се появяват. Нормално е да изпитваме леки до междинни болки по време на менструация, поради съкращението на матката, по този начин и в интервала на овулацията, когато се пука яйчниковия фоликул. В останалите етапи на менструалния цикъл обаче мъчителното чувство ниско в таза алармира за някакъв проблем, който може да бъде както гинекологичен, по този начин и с различен генезис – андексит (възпаление на вътрешните полови органи), киста на яйчниците, ендометриоза, бъбречно рецесия или апендицит. За да се откри точния генезис на болките, би трябвало допустимо най-скоро да посетим гинеколог. Ранната диагностика ще ни защищити от затруднения – хронифициране на възпалението, задръстване на тръбите и неплодородие, а в случай че става дума за изострен апендицит и от перитонит.

Продължава: Кога да посетим своя гинеколог
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР