Избити ли са стотици руснаци, служещи в частна паравоенна структура

...
Избити ли са стотици руснаци, служещи в частна паравоенна структура
Коментари Харесай

Новина, която може да запали война, ако е вярна: Американци избили над 100 руснаци в Сирия

Избити ли са стотици руснаци, служещи в частна паравоенна конструкция в Североизточна Сирия? Има ли такава вест или няма? Кога се е случило?

За първи път новината за унищожени елементи с съветски наемници се появи в репортаж на американската социална телевизия Си Би Ес на 8 февруари. В нея брой на жертвите не бе конкретизиран, а източникът бе информация от Пентагона. Битката станала в сряда, 7 февруари.

Ден по-късно представителят на американското военно командване Дейна Уайт разгласи, че при американски въздушни удари в североизточната сирийска провинция Дейр ез-Зор, край крайбрежията на река Ефрат, са починали над 100 души от проправителствените сили на сирийския президент Башар Асад. Тя обаче не показва категорично, че измежду жертвите има руснаци.

Информацията се отхвърля от формален Дамаск. Член на командването на сирийските сили разгласи, че след масирания обстрел от американски ракетни установки, хеликоптери и даже дронове, жертвите са единствено 7 на брой.

Украинската осведомителна организация УНИАН обаче е безапелационна, че по време на обстрела на силите на Съединени американски щати единствено починалите съветски наемници са над 100.

Същата вест се появи и в опозиционно настроени съветски медии, някои от които даже настояват, че избитите руснаци са доста повече от 100. Цитира се брой на съветските жертви сред 200 и 600. Според тях избитите са служили в частната военна компания " Вагнер ". Американската акция съгласно съветските източници е траяла три дни - на 7-и, 8-и и 9-и февруари.

Коментар по тематиката разгласява във фейсбук и някогашният ни дипломат в Москва Илиян Василев:

Путин се опита да приложи кримската тактичност в Сирия и повече от 200 руснаци се оказаха товар 200 /ковчези/. Няколко пъти са ги предупреждавали да не атакуват кюрдските сили за самозащита, още повече, че знаят, че те имат американски съветници. Получават отговор, че атакуващите кюрдите сили не включват съветски войски и не знаят кой нападна. Което освобождава американските елементи от задръжки. Още два пъти ги предизвестяват и..... вижте какво вършат елитните елементи на частната войска Вагнер. Някой в Москва си мисли, че със зелени човечета могат да завоюват същински борба. И не помниха разликата сред Матис и Тилерсън.

Следете развитията по-нататък - студената война, към този момент е гореща. И фронтът и минава през България. Путин не може да отговори в Сирия, ще търси реванш от унижението. Сега даже не може да погребе по достолепие починалите в негово името в Русия съветски бойци. Защото разгласи интервенцията в Сирия за завършена и за триумф.
Частната войска Вагнер действително се командва от ГРУ.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР