Избирателите сме си казали волята и очакваме органът да заработи.

...
Избирателите сме си казали волята и очакваме органът да заработи.
Коментари Харесай

Политологът проф. Милена Стефанова: Най-голямата група в СОС е от...

" Избирателите сме си споделили волята и чакаме органът да проработи. Отговорността е на най-голямата група – ПП-ДБ, " Спаси София ", да си намерят болшинството. Кметът е от същата политическа групировка, тъй че дружно с групата да си обезпечат болшинството ", означи проф. Стефанова.

 

Според нея досегашните оферти за краткотраен ръководител, на ротационен принцип и всевъзможни други разновидности са несериозни.

 

" Ние, гласоподавателите, в Столична община чакаме болшинство и по тази причина би трябвало да се водят договаряния ", акцентира политологът.

И добави, че в СОС всеки е с пропорционална тежест, каквато гласоподавателите са дали, тъй че би трябвало да се разпределят постовете, в това число и в комисиите. 

 

" Законът им споделя - консултант може да бъде в три комисии и това е простата задача. Кметът е задължен да предложи зам.-кметски позиции на останалите участници, с което да си обезпечат болшинство ", сподели още проф. Стефанова.

 

Вече е ясно за всички, че не се избира ръководител по две аргументи. Първо, диалозите потеглиха в неверна посока. И второ, на процедура Борис Бонев се инати – " ГЕРБ няма да бъде позволен ". Не се схващат в СОС, тъй като на национално ниво те натрупват опит – Политическа партия – Демократична България, и видяха, че въпреки със скърцане със зъби, реализират сделки и се върви напред, а " Спаси София " я няма на национално ниво и Борис Бонев е в София, това е ", посочи аргументите експертът за казуса в СОС. 

 

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР