Изабелла Шиникова изпитваше сериозни колебания от началото на тревния сезон,

...
Изабелла Шиникова изпитваше сериозни колебания от началото на тревния сезон,
Коментари Харесай

Шиникова не можа да се противопостави на бивша н12 и приключи участието си на Уимбълдън

Изабелла Шиникова изпитваше съществени съмнения от началото на тревния сезон, откакто завоюва общо девет гейма за участията си в пресявките на конкуренциите в Хертогенбош и Берлин, където разумно отпадна след по един изигран мач, само че през вчерашния ден софиянката откри акцията си в квалификациите на Уимбълдън и реализира знаков триумф против локална представителка, с цел да продължи напред в шампионата. Победата води родната ни представителка до втория кръг в пресявките на най-старата тенис конкуренция, където през днешния ден Белла срещна белгийката и някогашна номер 12 Янина Викмайер, в опит да доближи за дебютен път финалния мач в квалификациите на третия,,мейджър " за годината.

Сблъсъкът извади на показ насъбраната отмалялост след вчерашната борба при втората ни ракета, която изпитваше усложнения в настройката с краката към топката, както и страдаше от неналичието на присъщия за височината ѝ от 184 сантиметра начален удар, заради което, за жалост, след по-малко от час игра разумното се случи и Шиникова напусна шампионата с проваляне в поредни сетове - 0:6 3:6.

Викмайер започва безапелационно на ретур, като притискаше българката и след куп грешки в играта на софиянката, вероятно повлияни от по-бавното ѝ пригаждане към изискванията на корта, то тя сдаде откриващото си подаване. Последвалите минути несъмнено изпратиха феновете на Белла в неразбиране от протичащото се, откакто международната номер 217 завоюва едвам 3 точки от вероятни 16 и съобщи сервиса си на още два пъти, с цел да изостане с 0:5 в резултата по-малко от четвърт час след началото на дуела. Бившата номер 12 не се влияеше по никакъв метод от ненадейно слабото показване на Шиникова и посредством безпроблемен гейм на начален удар,,върза геврек " на нашенката, като с това записа и откриващия сет на сметката си.

Силният старт на втората част от страна на родната представителка даде лъч вяра за всички ни, че дуелът е надалеч от своя край, откакто втората ни ракета завоюва първи гейм и разполагаше с три брейкбола да вземем ранен задатък, но за сметка на това пропиля опциите си до една и на собствен ред за следващ път се пропука на сервис, инкасирайки пробив, с който изостана в резултата със сет пасив и 2:4. Викмайер попаднала в печелившата позиция на корта не се нуждаеше от нищо повече, като облагодетелствана от грешките на Белла и надалеч по-успешното си показване в атакуващ проект, затвори конфликта в своя изгода, реализирайки нов брейк в деветия гейм.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР