Изабел Песче Матос, по-известна като Бел Песче, е бразилски предприемач,

...
Изабел Песче Матос, по-известна като Бел Песче, е бразилски предприемач,
Коментари Харесай

Ако не си осъществил мечтите си, вината е само твоя

Изабел Песче Матос, по-известна като Бел Песче, е бразилски бизнесмен, публицист и учител. Родена е в Сао Пауло. Учила е електротехника, компютърни и управнически науки. 5 антисъвета дава тя пред аудиторията на TED за тези, които желаят да провалят фантазиите си. " Посветих последните две години, с цел да схвана по какъв начин хората реализират фантазиите си. Когато мислим за своите фантазии и това, което желаеме да оставим на Вселената, ни впечатлява какъв брой е огромно съвпадението сред фантазиите ни и плановете, които в никакъв случай не се случват... ", казва Песче. 
Вярвайте в бързия успех Да имаме вяра в мигновения триумф? Знаете историята, нали? Програмистът направил мобилно приложение и го продал бързо за доста пари. Да, историята може да наподобява действителна, само че се обзалагам, че е непълна. Ако проучите повече, индивидът е направил 30 приложения преди този момент, и е магистър по тематиката, или докторант. Работи в тази област от 20 години. Историята на бързия триумф постоянно е резултат от всичко, направено в живота ви до този миг. 
Вярвайте, че някой различен ще ви даде готовите отговори
Хората непрекъснато желаят да оказват помощ, нали? Различни хора: вашето семейство, приятелите, бизнес сътрудниците, всички те имат мнение за пътя, по който би трябвало да поемете. Новината е, че би трябвало да вземете всички решения сами. Никой няма съвършените отговори за живота ви. Нито за бизнеса ви. Ще продължите да си блъскате главите в доста стени, до които ще стигате, само че това е част от процеса.  
Вярвайте, че когато триумфът е обезпечен, може да спрете
Много е внимателно, само че е извънредно значимо: да решите да спрете, когато израстването е обезпечено. Когато животът ви върви добре, събрали сте превъзходен екип, имате растящи приходи и всичко е уредено – намалете темпото. Като пуснах първата си книга, работих доста крепко да я разпространя на всички места в Бразилия. Така повече от 3 млн. души я смъкнаха от интернет в електронен вид, повече от 50 хиляди купиха книжни копия. Когато пуснах продължение, към този момент имах обезпечен някакъв триумф. Дори и малко да направех, продажбите щяха да са положителни. Но " положителни " в никакъв случай не е добре. Когато се развиваш, би трябвало да работиш още повече и да намериш различен връх. Може би в случай че направех малко, няколкостотин хиляди души щяха да я прочетат и това щеше да е отлично. Но в случай че съм по-упорита от всеки път, мога да увелича тази численост до милиони. Затова взех решение да отида с новата си книга до всеки от щатите в Бразилия. И към този момент виждам по-висок връх. Няма време за комфортно дремуцане на едно място. 
Вярвайте, че виновността, когато нещо не върви, е на другПостоянно виждам хора, които споделят: " Да, имах чудесна концепция, само че нито един вложител не пожела да влага в плана ми. " " О, аз сътворих този превъзходен артикул, само че пазарът е толкоз неприятен, нямаше продажби. " Или " Не мога да попадна на талант; екипът ми не оправдава упованията. " Ако имаш фантазии, твоя е отговорността да накараш нещата да се случат. Да, може да е мъчно да намериш гений. Да, пазарът може да е неприятен. Но в случай че никой не влага в концепцията ти, в случай че никой не купи продукта ти, сигурно има нещо, което е твоя неточност. Трябва да хванеш фантазиите си и да ги осъществиш. И никой не е постигнал задачите си самичък. Но в случай че не си ги осъществил, виновността е единствено твоя и на никой различен. Бъдете виновни за фантазиите си. 
Вярвайте, че единствено задачите са значими
И един финален съвет, който също е доста значим: да вярваш, че са значими единствено самите фантазии. Веднъж гледах реклама - група другари изкачваха планина. Беше доста висока планина и катереното изискваше доста старания. Виждаше се, че се потят и им е мъчно. И се изкачваха все по-нагоре и по-нагоре, най-после стигнаха върха. Естествено, те взеха решение да честват, нали? Ще честваме, нали по този начин? " Да! Успяхме, ние сме на върха! " След две секунди се споглеждат и единият споделя: " Ок, хайде да слизаме. "  Животът не е в никакъв случай единствено цели. Животът е пътуването. Да, би трябвало да се наслаждавате на задачите си. Но множеството хора мислят, че когато се реализира една фантазия - вълшебното място е стигнато, цялостното благополучие е осъществено и край с дейностите. Но да постигнеш фантазиите си е малко преживяване, а животът - не е. Единственият метод същински да постигнете всички свои фантазии е като напълно изживявате всяка стъпка от своето пътешестване. Това е най-хубавият метод.
И пътуването е простичко - то е единствено от стъпки. Някои стъпки ще са напълно верни. Понякога ще се препъвате. Ако сте на прав път, празнувайте, тъй като някои чакат дълго тази наслада. Когато се препънете, превърнете това в опит. Ако всяка стъпка е опит или наслада, сигурно ще харесате пътуването.
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР