Из коридорите на столичната АГ болница Шейново все по-упорито се

...
Из коридорите на столичната АГ болница Шейново все по-упорито се
Коментари Харесай

Майките на разменените бебета в АГ болница „Шейново“, част от врътката на медицинската мафия

Из коридорите на столичната АГ болница „ Шейново все по-упорито се носи мълвата, че зад аферата с разменените бебета стоят юристи, обслужващи ползите на така наречен „ здравна мафия “ в България. Достоверността на мълвата бе импровизирано доказана и от представители на АГ „ Шейново “, разпитани като очевидци на старта на правосъдния развой в Софийския градски съд.

 

Там при започване на седмицата започва делото за финансово обезщетение, заведено от едно от фамилиите, чието новородено момиченце беше разменено с друго бебе. Искът към общинската болница е за 300 000 лева, а идентично дело за финансово обезщетение в същия размер към този момент е заведено и от роднините на другото момиченце. Двете деца, чиито родители настояват, че са били разменени от нехайни акушерки в „ Шейново “, пристигнаха на бял свят на 13 септември 2022 година Два месеца по-късно едната майка, която ражда посредством секцио се усъмнява, че това е нейното дете и желае ДНК експертиза.

 

На 16 декември резултатите демонстрираха, че двете бебета в реалност са били разменени при раждането, след което на 13 януари т.г. децата бяха върнати всяко на биологичните си родители. Първоначално обаче една от майките отхвърляше да се яви в болничното заведение, с цел да й бъде изработен ДНК тест, и решително твърдеше, че детето, с което си е тръгнала, си е нейното. Подозренията са, че в акушеро-гинекологичната клиника бебетата са били разменени съзнателно или пък е позволена груба неточност от страна на личния състав.

 

Впоследствие и двете родилки упрекнаха болничното заведение за породени тежки премеждия при връщането на бебетата на биологичните им родители.

 

„ Много беше сложна размяната, имахме изключителна връзка с бебето, тъй като я кърмех. Тя е страхотна. Смее се с глас, усмихваше се, когато ме види. Нямам думи да опиша какъв брой е тежко да се разделиш с дете, което си гледал от новородено. Държал си го в прегръдките си, топлил си го. Дала съм й първата майчина ласка и целувка. Това е грубо. Рана, която в никакъв случай няма да заздравее. Опитвам се да виждам в бъдещето и да мисля, че всичко ще бъде наред. Не дръзвам да я видя след размяната. Гледам единствено фотоси и клипове, които си изпращаме с другата майка. Никой не желая да претърпява болката, която съм претърпяла аз “, споделя една от родителките с разменените деца.

 

Работещите лекари, акушерки и санитарки в АГ „ Шейново “ обаче имат напълно друга версия за драмата с разменените бебета. Според тях бебетата са разменени след изписването им от АГ „ Шейново “, като цялата скица е движена не от майките, а от чевръсти юристи, целящи да катурнат шефа на общинската столична болница доктор Румен Велев, а и да измъкнат солидно финансово обезщетение от АГ „ Шейново “.

 

„ Разследването на прокуратурата не откри нарушаване на разпоредбите, открито беше, че гривничките, които са сложени на бебета при раждането им, са същите, с които родилките и новородените са били изписани. Още преди месеци стана известно, че гривничките са тествани, номерата са тествани, сложени са от акушерката както на майките, по този начин и на бебетата, и процедурата е спазена. Акушерката удостовери, че при изписване номерата са съпоставени “, безапелационна е адвокатката на АГ „ Шейново “ Величка Костадинова.

 

В коридорите на съда 7 лекари и акушерки от АГ „ Шейново “, призовани като очевидци, намекнаха, че бебетата са заменени 2-3 дни след изписването им, а един от лекарите дори прикани майките да бъдат разпитани с детектор на лъжата, с цел да се откри дали споделят истината, или са съучастници в скица за източване на финансови средства от общинската болница.

 

 

„ Защо нито една от родителките не е поискала да се яви на полиграф? И двете майки не желаеха да се водят договаряния с болничното заведение, упорстваха да получат пари за породените им премеждия. Много е допустимо дамите да са подлъгани от юристи, обслужващи здравната мафия с обещания за крупни финансови компенсации, разяснява доктор от АГ „ Шейново “, разпитван като очевидец по делото за обезщетение.

 

Според думите му огромната цел на аферата с разменените бебета към този момент е реализирана – довела е до промяната на шефа на болничното заведение доктор Румен Велев, който от години се противопоставял на опити да бъде източвано лечебното заведение посредством врътки с мними затруднения при раждания със Здравната каса.

 

Преди по-малко от месец – на 14 септември 2023 година, шефът на общинската АГ болница „ Шейново “ доктор Велев беше отхвърлен от поста. Решението бе взето с гласовете на ГЕРБ и съветници от Българска социалистическа партия на последното съвещание на Столичния общински съвет. На негово място до провеждането на конкурс, само че най-много за 6 месеца беше назначена доктор Таня Андреева, която е фамилна другарка на брачната половинка на Сергей Станишев. Един от претекстовете за отстраняването на доктор Велев беше точно казусът с разменените в болничното заведение бебета.

Инфо: Уикенд, crimesbg.com

Тагове: АГ болница „ Шейново “ бебета размяна на бебета медицинска мафия д-р Румен Велев Величка Костадинова д-р Таня Андреева Сергей Станишев
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР