Иво Папазов - Ибряма е 23-тият носител на наградата Аполон

...
Иво Папазов - Ибряма е 23-тият носител на наградата Аполон
Коментари Харесай

Иво Папазов - Ибряма е 23-тият носител на наградата "Аполон Токсофорос"

Иво Папазов - Ибряма е 23-тият притежател на премията " Аполон Токсофорос “. Тя се присъжда от фондация " Аполония “ за важен принос в развиването на българската просвета и представянето ѝ зад граница. 

70-годишен празник празнува на сцената на анфитеатъра в Созопол новаторът в балканското инструментално звучене, виртуозният кларинетист Иво Папазов Ибряма. Празниците на изкуствата бяха открити официално в морския град. 

С концерт на надарените млади музиканти " Джуниър бенд “ с диригент Йордан Цветков в амфтеатъра на Созопол започнаха празниците на Изкуствата " Аполония ". Плакет за принос към културата на община Созопол връчи кметът Тихомир Янакиев на артистичния шеф на фестивала Маргарита Димитрова. 

Културата и туризмът би трябвало да вървят ръка за ръка, съобщи в обръщението си към публиката служебният министър на туризма Илин Димитров. " Всяка една дума, която изричаме, всяко събитие, което вършим, оказва помощ за нашия бранд. Това е бранд " България ". България би трябвало да се асоциира с просвета, с история, с всички тези красиви неща и те се случват тук в античния Созопол ", сподели той. 

Над 50 събития са включени тази година в програмата на " Аполония ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР