Иво Даскалов, по прякор Лудия, излезе от ареста днес, научи

...
Иво Даскалов, по прякор Лудия, излезе от ареста днес, научи
Коментари Харесай

Тихомълком: Иво Лудия се прибра вкъщи, но с гривна на крака

Иво Даскалов, по прякор Лудия, излезе от ареста през днешния ден, научи TrafficNews. На 17 декември, петък, мярката му за неотклонение е била променена от Окръжен съд. Той се е прибрал вкъщи, с сложена проследяваща гривна, научи още медията ни.

Той, посредством своите юристи – Красимир Елдъров и Костадин Давчев е подал тъжба за освобождение от ареста. В основанията отбраната е показала нови условия към случая. Освен това са се позовали и на обстоятелството, че единствено един месец казусът на Лудия е бил в пловдивската прокуратура, а по-късно е гастролирал из истанциите у нас. Единствено Даскалов е останал с мярка за неотклонение „ задържане под стража” от всички, забъркани в тази ситуация с отвличането на Фарук Манаф.

Наш кореспондент научи още, че след съвещанието пред Окръжен съд, от прокуратурата не са подали митинг и през днешния ден Лудия е освободен.

Мераците му за по-лека мярка бяха порязани единствено месец по-рано. От тогава обаче по проблема има нови разкрития и условия.

Припомняме, че Лудия бе арестуван през юни, откакто против него са събрани доказателства, че е взел участие в отвличането на Фарук Манаф. Младият мъж е бил похитен и изтезаван, а по-късно са му били подхвърлени опиати, с цел да бъде задържан и да не се разприказва. По досъдебното произвеждане по случая като обвинени са привлечени полицейският чиновник Атанас Качаков, както и двама престъпно проявени лица. Случаят получи публичност след арестите в Трето РПУ, при които бе арестуван и началникът на районното Самуил Хаджиев. Той самият бе упрекнат, че непозволено е наредил на свои чиновници да изземат записите от камерите на обектите на Околовръстното от нощта на злополуката.

Спрямо Даскалов е повдигнато обвиняване по член 142 ал.3 т.3 вр. ал.2 т.2 и т. 6 вр. ал.1 вр. член 20 алинея 2 вр. ал.1 от Наказателен кодекс – за похищение, като към отвлеченото лице е проявена особена свирепост, действието е осъществено от четири лица, сред които и лица от състава на Министерството на вътрешните работи.

Както TrafficNews заяви, Даскалов е с второ обвиняване в границите на няколко месеца. Три месеца преди ареста си за отвличането на Фарук, Лудия аргументи мелето на Околовръстното шосе на Пловдив, в което починаха трима души. Срещу него е повдигнато обвиняване за това, че на 02.05.2021 година при ръководство на моторно транспортно средство – лек автомобил, марка БМВ-Х5, е нарушил разпоредбите за придвижване по пътищата и по несъобразителност е предизвикал гибелта на трима мъже при злополука на Околовръстния път на Пловдив.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР