Ивайло Иванов спечели сребърен медал в категория до 81 килограма

...
Ивайло Иванов спечели сребърен медал в категория до 81 килограма
Коментари Харесай

Ивайло Иванов пред Sportal.bg: Опитвам се да бъда добър пример за семейството си и младите спортисти

Ивайло Иванов завоюва сребърен орден в категория до 81 кг в шампионата по джудо на Европейските игри в Минск. Надпреварата в Беларус е със статут и на европейско състезание за джудото, тъй че триумфът за възпитаника на Атанас Герчев е двоен. Талантът от Монтана приказва особено за Sportal.bg часове след медала.

“И съм удовлетворен, и не съм удовлетворен от представянето си, тъй като можех да го победя. Винаги се стремя към първото място, само че не съумях, не преставам напред и виждам към идващото огромно състезание. Имах всичко да го победя, аз самия позволих неточност, че го изчаках прекомерно дълго, не потеглих да го мачкам по-рано. Той употребява момента и ме хвърли 15 секунди преди края. Това съревнование свърши за мен, ще си направя равносметката от него и ще виждам да почистваме грешките от него”, сподели Иванов пред Sportal.bg.

Той добави, че в този момент му предстоят още два шампионата от Големия шлем през юли, а най-голямата му цел тази година е Световното в Япония: “Световното в Япония ще бъде една подготовка за Олимпийските игри 2020. Надявам се да бъде добра подготовка и да съумея да вляза в медалите. Искам да благодаря на фамилията ми, на клуба ми Семеен кодекс Джудо и Самбо, на Българската федерация по джудо, на приятелите и хората, които ме подкрепяха от самото начало и имаха вяра в мен.”

Иванов не пропусна да означи, че неговата най-голяма опора е фамилията му в лицето на брачната половинка Лорета и сина му Доминик: “Семейството ми е най-ценното нещо, което имам. Затова се пробвам да давам всичко от себе си, с цел да бъда един добър образец за тях и за всички млади спортисти - желая да бъдат горди с мен и времето, в което не съм с тях да не е изгубено на вятъра.”

Той добави, че не е съумял да прегледа доста Минск, само че все пак е с позитивни усещания от града: “Впечатленията ми от Минск са положителни, по принцип не ги виждам доста тези неща, тъй като пристигам да си свърша работата и виждам да не се разпръсквам с други неща. Концентрирам се основно върху надпреварата.”
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР