Иван Тотев: Господ да поживи Веска Сариева Вчерашното изявление на

...
Иван Тотев: Господ да поживи Веска Сариева Вчерашното изявление на
Коментари Харесай

Веселина Сариева: Няма да преглътна унижението

Иван Тотев: Господ да поживи Веска Сариева

Вчерашното изказване на кмета Иван Тотев за паветата на ул. " Отец Паисий ", в което бе представено и името галеристката Веселина Сариева, провокира ответна реакция от нейна страна във фейсбук.

Публикуваме го без редакторска интервенция:

" Ужасно унизително е да четеш фамилиарни нападки и професионални закани от кмета на Пловдив, град за който над 13 години си давал толкоз време, хрумвания и сила, лобирал си локално и интернационално, създавал си идейни общности в името на това този град да се развива културно и да е почтено съвременно европейско място за живеене.

И то нападки единствено тъй като веднъж си изказал персоналната си позиция във Facebook, като живущ и работещ на ул. „ Отец Паисий “, на една централна историческа градска улица, която беше затворена за двумесечен ремонт без да бъдат предизвестени живущите и жителите. Ремонт, който даже се оказва, че не е координиран правилно с дирекция „ Паметници на Културата “ към Министерство на Културата. Апелът за улица „ Отец Паисий “ отбрани в следствие и министърът на културата, а кметът на Пловдив реши да се подиграе с мен и да ме заплаши професионално със следните думи: „ Веска Сариева е наша другарка. Господ да я поживи и да пали свещи да не прекратим културната стратегия на Общината, че не знам какво ще прави тогава ”. Тези думи ги прочетох в няколко медии през днешния ден и към този момент не се колебая, че са били изказани.

Срам ме е като европейски жител, че това може да се случи в една демократична страна, която даже сега е ръководител на съвета на Европейски Съюз. Няма да махна с ръка този път или да преглътна унижението и ще предложа на кмета да се извини обществено на всички жители, които дръзват да изкажат мнението си. А вместо да се „ апелирам за благосклонност ”, бих спряла за няколко години културната стратегия на фондация „ Отворени Изкуства “, която е ориентирана към Пловдив и дружно с моя прелестен екип да дадем силата и концепциите си за други планове. Ако познавахте активността ми господин Тотев, щяхте да знаете, че има какво да върша. "
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР