Иван Бакалов,е-вестникСлед случая с президента става ясно, че живеем в

...
Иван Бакалов,е-вестникСлед случая с президента става ясно, че живеем в
Коментари Харесай

Защо Гешев рискува един ден да го вкарат в затвора

Иван Бакалов,
е-вестник

След случая с президента излиза наяве, че живеем в жесток режим, който протяга ръка на всеки, с демонстративно тъпчене на законите.

Подслушват президент - кой арбитър подписа това позволение? Ама ще кажат, че подслушвали били военачалник, пък той приказвал с президента?... А този военачалник не се ли обажда на президента?

И тук може би би трябвало да се зададе един въпрос - господа прокурори и служители на реда, като чухте в диалога обръщението " Господин президент ", не знаехте ли, че би трябвало незабавно да прекратите записа и да го унищожите? Защото нарушавате конституцията и законите? Те са доста ясни по този въпрос, нищо, че Гешев пита Конституционния съд...

А в случай че сте изрязали от записа обръщението " Господин президент ", с цел да твърдите, че това е " мъж ", който наподобява да е президентът, сигурно сте загазили още повече. Един ден сигурно ще ви съдят. Мандатът на Гешев е 7 години, а Борисов ще си отиде по-рано.

И забавното е - за какво сте подслушвали военачалник, командващ на Военновъздушни сили? Да не би да е поради назначението на Десислава Радева? Кой арбитър позволи да се подслушва за това? Със сигурност един ден името му ще стане известно.

Подслушване за това, че тогавашният командващ Военновъздушни сили ген. Радев е упълномощил с в допълнение съглашение към трудов контракт на служителката Десислава Генчева да извършва още една служба - връзки с обществеността? За 400 лв.. Че това закононарушение ли е? Облага ли е да вършиш още една работа за 400 лева, че да търсиш спор на ползи? По време, когато Радев още не е бил женен за въпросната Десислава? И с този въпрос се е заела Комисията по корупцията, по сигнал на... " Пик ". Не е смешка.

Но най-страшното е, че прокуратурата пуска на медиите записи, направени с така наречен СРС. Това е закононарушение по Наказателен кодекс (чл. 145) - за длъжностно лице затвор до 5 години. И освен това разпространяване на записите от телефонни диалози дори няма някакво опрощение.

Вътрешният министър в първото държавно управление на Борисов Цветан Цветанов чете записи със СРС в Народното събрание на диалог сред двама лекари в болничното заведение в Горна Оряховица. Тогава даваха най-малко някакви пояснения, въпреки и наивни, че записите били разкрити същия ден. В Наказателния кодекс не се прави разлика сред разкрити или не записи със СРС. Там написа: който " употребява СРС отвън задачите на наказателното произвеждане... " Тук демонстративно употребяват СРС за задачите на " пропагандното произвеждане "...

И на това безсрамие и скандал огромните медии реагират като на откриване на огромна спекулация. Никой не се възмути. Пълнят предаванията си с глашатаи на Борисов да желаят оставката на президента.

Това всичко е незаконен сговор, в който вземат участие и медии. Няма да се спасят по отминалост. След години сигурно ще ги разпитват.

Същите хора в медиите, когато излезе записът за Мишо Бирата, се чудеха по какъв начин да бършат задника на премиера Борисов. Който тогава, отново в запис със СРС подрежда на шефа на митниците да приключи инспекция, която се прави сега - " Махай ги оттова ", подрежда министър председателят. Защото даде обещание...

Парекселанс закононарушение по Наказателен кодекс - напън върху длъжностно лице. Покойният началник на митниците Ваньо Танов изясни, че нищо не последвало от това позвъняване... Самият напън, документиран със записа, приет и от Борисов, че " не беше редно ", е закононарушение, без значение дали нещо е последвало. И това става в миг, когато Мишо Бирата е взел заем от 1,5 млн. от банката на Цветелина Бориславова и не може да ги върне, откакто му е запечатана пивоварната. Коя е Цветелина Бориславова в оня миг?

А в този момент търсят спор на ползи на президента...

Всеки може да съпоставя сегашните записи с гласа на Радев с тези на премиера Борисов. И да реши кой прави закононарушение. Сега и прокуратурата е въвлечена в незаконна активност.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР