Ива Митева-Рупчева от партия Има такъв народ бе избрана за

...
Ива Митева-Рупчева от партия Има такъв народ бе избрана за
Коментари Харесай

Ива Митева-Рупчева е председателят на 45-ото Народно събрание

Ива Митева-Рупчева от партия " ИТН " бе определена за ръководител на 45-ото Народно заседание. 

Кандидатурата ѝ бе подкрепена от 163 депутати. Нямаше нито един " срещу ", а от ГЕРБ гласоподаваха " въздържал се ". От отдалечено участващите в съвещанието депутати трима души бяха " за ", а един гласоподава " въздържал се ".

В първата си тирада като ръководител на Народното събрание Ива Митева съобщи:

„ Към нас и нашата работа са обърнати упованията на гласоподавателите за осъществяване на предизборните стратегии – дело не на каприза на часа, а плод на крепко обсъждане, а плод на крепко обсъждане и всестранно разглеждане, както споделя Тодор Икономов. Вярвам, че правата на личността и нейното достолепие, издигнати във висш принцип в преамбюла на конституцията ще бъдат зачитани в това Народно заседание. Уважаеми сътрудници, дано поставим старания за разговор между тях, за висока парламентарна просвета, с цел да бъдем почтени представители на народа “.
 Снимка: Ани Петрова
С единогласие за заместник-председатели на Народното събрание бяха определени Цвета Караянчева от ГЕРБ, Виктория Василева от „ ИТН “, Кристиан Вигенин от Българска социалистическа партия за България, Муккадес Налбант от Движение за права и свободи, Атанас Атанасов от „ Демократична България “ и Татяна Дончева от „ Изправи се! Мутри вън! “.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР