ИТН няма червени линии. Оттам нямат претенции министър-председателят да е

...
ИТН няма червени линии. Оттам нямат претенции министър-председателят да е
Коментари Харесай

От ИТН нямали червени линии. Само без Кирил Петков и Асен Василев

ИТН няма червени линии. Оттам нямат искания министър-председателят да е от тяхната партия. Но за всичко са отговорни Кирил Петков и Асен Василев.

Това изясни ръководителят на ПГ на Има Такъв Народ Тошко Йорданов по време на новия кръг съвещания при президента Румен Радев преди връчването на третия мандат за сформиране на държавно управление в границите на това Народно събрание.

" Поддържате ли още червени линии? Имате ли имена в забранителния лист във връзка с едно ново ръководство? Как виждате развиването на едно ръководство? В интервал на рецесии оставането без парламент е огромно тестване ", попита Радев във встъпителните си думи.

Той означи и че Има Такъв Народ е политическата партия, която напусна държавното управление.

Йорданов репликира с познатите претекстове.

" Не бих споделил, че ние сме довели обстановката до настоящето състояние, а по-скоро неспазването на поетите обещания от " Продължаваме промяната " ни докара до това състояние.

Счятаме, че в тази спешна ситуцаия е по-добре да имаме държавно управление. Със същите три партии, с които имаме близки цели. Самата коалиция би трябвало да се конструира по по-човешки и удобен метод, да няма заповеди, а сътрудници ", сподели той.

И не пропусна отново персоналните детайли:

" Основата причина да се разпадне обединението са Кирил Петков и Асен Василев. "

Според Йорданов на напред във времето би трябвало да бъдат изтикани специалистите, а не политическите лица. Тук позицията на Има Такъв Народ, изразена от него, се разграничава с тази на Българска социалистическа партия и е по-близка до вижданията на Демократична България.

Той даде още веднъж образец с Министерство на външните работи и тематиката " Северна Македония - " Ако беше оставено Външно министерство да работи експертно, нямаше да се стигне до това ", заключи той.

Същевременно, откакто подчертава на персоналните непримиримости на Има Такъв Народ, той още веднъж разгласи:

" Ние сме отворени за разговор, няма да слагаме червени линии за някогашните си сътрудници. "

" Ако третият мандат е при вас, слонни ли сте министър-председателят да е от друга политическа мощ ", изиска да посочи Радев.

" Нямаме искания министър председателят да е от нашата мощ. Това би трябвало да е решено от бъдещите сътрудници. Никога не сме били с упоритостта да тикаме някой напред, единствено тъй като е от " ИТН ", разгласи Йорданов.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР