ITF M15 Алкмаар, финалАлександър Донски/Карл Фриберг – Патрик Рикл/Матей Восел

...
ITF M15 Алкмаар, финалАлександър Донски/Карл Фриберг – Патрик Рикл/Матей Восел
Коментари Харесай

Александър Донски спечели титлата на двойки в Алкмаар


ITF M15 Алкмаар, край

Александър Донски/Карл Фриберг – Патрик Рикл/Матей Восел 3-6, 3-3 (отказване на Рикл и Восел)

Александър Донски добави още един ITF трофей на двойки във визитката си. Българинът и Карл Фриберг победиха в конкуренцията на двойки на М15 шампионата в Алкмаар след отричане на техните съперници Патрик Рикл и Матей Восел. Мачът трябваше да се доиграе през днешния ден, само че Рикл и Восел се отдръпнаха от конкуренцията и успеха бе присъдена на българо-шведския тандем.

Това е втора купа на двойки за Донски от началото на сезона, откакто през януари той и Тео Арибаж победиха на М25 шампионата в Монастир.

Донски и Фриберг завоюваха откриващия гейм, само че техните съперници реализираха ранен пробив и направиха резултата 3-1 в своя изгода. Въпреки напъните на българския тенисист и неговия съотборник, двамата чехи не разрешиха контрола върху сета да им бъде лишен и след това записаха нов брейк, след който надвиха с 6-3 в първия сет.

Във втория сет съперниците си размениха по един пробив, като при 3-3 играта бе прекратена и бе планувано доиграване за през днешния ден. Рикл и Восел обаче не излязоха на корта и по този начин Донски и Фриберг си потеглиха от Алкмаар като първенци.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР