Втората ни ракета при дамите, Гергана Топалова, донесе още един

...
Втората ни ракета при дамите, Гергана Топалова, донесе още един
Коментари Харесай

Двоен повод за радост: Топалова надви световната №157 за успешно начало на пресявките в Уимбълдън!

Втората ни ракета при дамите, Гергана Топалова, донесе още един мотив за наслада за българските тенис фенове. Младата тенисистка завоюва първия кръг от квалификационната фаза на Уимбълдън, надделявайки Ела Зайдел със 7:5 6:4 за 1 час и 38 минути игрово време, реализирайки цели 10 аса и едвам 12 непредизвикани неточности. В идващия кръг тя ще срещне победителката сред Лаура Пигоси и Анастасия Захарова.

Двете тенисистки демонстрираха нападателен, само че и много рисков тенис в хода на целия първи сет, заради което обрати не липсваха. Срещата стартира обещаващо за родната ни представителка, която поведе с пробив при 1:1, но незабавно по-късно германката изравни резултата и започваше да играе по-сигурно в идващите минути. В четвъртия гейм българката бе напът да допусне поврат, но след трагични няколко минути, евентуалното отрицателни развиване на сета не се случи и следваха доста по-кратки геймове. При 6:5 обаче Топалова още веднъж подсети на себе си от началото на първата част и осъществя късен брейк, посредством който да поведе в резултата.

Сервис играта на двете тенисистки се стабилизира, но драма в геймовете не липсваха. Без да изневеряват на рисковия си тенис, те предложиха същинска борба в този миг. При 2:2 Гери имаше две благоприятни условия за брейк, но не съумя да се възползва от тях, само че още в идващото подаване Зайдел бе тази, която бе покрай това да поведе, разполагайки с три брейкпойнта, само че и това не се случи. Все отново до пробив се стигна и то в най-ключовата част на сета, а точно при 4:3. Точно, когато трябваше да сервира за мача обаче Топалова започваше да играе по-колебливо и това разреши на съперничката ѝ да остане в играта. Този миг обаче не се оказа съдбовен за втората ни ракета при дамите и още в идващия гейм затвърди триумфа си с 6:4.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР