Италия започна да прилага задължителните COVID тестове за всички пътници

...
Италия започна да прилага задължителните COVID тестове за всички пътници
Коментари Харесай

Италия тества за Covid пристигащите: В Китай е бедствие, всички са болни

Италия стартира да ползва наложителните Коронавирус проби за всички пасажери на самолетни компании, идващи от Китай. Първите проби на летище Фиумичино в Рим бяха направени на пасажери, идващи с полет от летище Ханджоу Сяошан в Източен Китай.

 
Ситуацията в Китай е ужасна, всички са заболели. Всеки град, в който отидеш е злополучие сега. Всички кашлят, възрастни и деца, всички. Така че сега не е прелестно ситуацията в Китай, връщаме се обратно.
Джузепе Сепе, пасажер от Ханджоу, Китай

Според Алесио Д`Амато, здравен контрольор на област Лацио, от Китай идват инфектирани с ковид хора.

 
При този първи полет имаше пет позитивни случая измежду 49 пасажери. Единият пътуваше за Флоренция, а другият – за Каляри. Тествахме всички позитивни пасажери с молекулярни проби. Сега ще продължим със секвенирането, с цел да разберем с какъв вид си имаме работа.
Алесио Д'Амато, здравен специалист за област Лацио

Повече от 50% от хората, прегледани при идване на летище Малпенса в Милано през последните дни, са дали позитивен резултат за вируса.

В четвъртък министърът на опазването на здравето на Италия, Орацио Скилачи, съобщи пред Сената в Рим, че секвенирането демонстрира, че разновидностите, открити при пасажерите, идващи от Китай, към този момент са били в послание в Европа. А това ненапълно понижава опасенията, че нов вид от Китай може да стартира да вилнее в Европа.

В същото време Здравната организация на Европейския съюз съобщи, че съгласно нея въвеждането на наложителни прегледи за Covid на пътуващите от Китай е " безпричинно ", макар внезапното увеличение на случаите там. Въпреки използването на наложителни проби за Covid в Съединени американски щати и Италия на идващите от Китай, такива ограничения не са нужни за Европейски Съюз като цяло “, се споделя в изказване на Европейския център за профилактика и надзор на болесттите.

От институцията не считат, че внезапното увеличение на случаите в Китай ще повлияе на епидемиологичната обстановка в Европейски Съюз поради по-високия имунитет на популацията в Общността, както и предварителната поява и последващата подмяна на разновидностите, които сега циркулират в Китай.
Изключително значимо е Европейски Съюз да работи единно и координирано във връзка с всички вероятни ограничения в региона на публичното здраве предвид на обстановката в Китай, съобщи представител на Еврокомисията.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР