Италия винаги ще подкрепя Северна Македония и започването на присъединителни

...
Италия винаги ще подкрепя Северна Македония и започването на присъединителни
Коментари Харесай

Премиерът Конте: Италия винаги ще подкрепя Северна Македония

Италия постоянно ще поддържа Северна Македония и започването на присъединителни договаряния с Европейски Съюз, съобщи през днешния ден италианският министър председател Джузепе Конте на конференция след среща с премиера на Северна Македония Зоран Заев, съобщи МИА, представена от Българска телеграфна агенция.

Искам народът на Северна Македония да знае, че ги поддържаме. Това бе историческа неточност, която би трябвало да бъде поправена, съобщи Конте.

Той акцентира, че Северна Македония, водена от премиера Заев, би трябвало да служи за образец на балканските страни за това, че имаше куража да реши отдавнашни разногласия. Благодарение на този кураж Северна Македония ще стане членка на НАТО и би трябвало да й бъде разрешено да напредва по пътя на интеграцията в Европейски Съюз. Това не значи неотложно приемане, а отваряне на 35 преговорни глави, сподели Конте.

На срещата Заев и Конте разискаха двустранните връзки и съдействие и подчертаха, че Европа е общ дом за двете страни. Заев благодари на Конте, че го е поканил да посети Рим посредством обява във Facebook.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР