Италия поднесе най-голямата изненада на Европейското първенство по баскетбол до

...
Италия поднесе най-голямата изненада на Европейското първенство по баскетбол до
Коментари Харесай

Италия изхвърли Сърбия от ЕвроБаскет 2022

Италия сервира най-голямата изненада на Европейското състезание по баскетбол досега, откакто отстрани един от любимците за трофея Сърбия след триумф с 94:86. „ Скуадрата “ изхвърли „ плавите “, които се надяваха на купа при наличието на настоящия повторен притежател на наградата за Най-полезен състезател в НБА Никола Йокич, още на осминафиналите в шампионата .
Николо Мели (д) вкара 21 точки за успеха на италианците.
Срещата стартира по-добре за западните ни съседи, които поведоха с осем точки разлика след края на откриващата четвърт. Италианците понижиха изоставането си на шест пункта на почивката, а след нея демонстрираха страхотна игра и след 28-18 в заключителните 10 минути на конфликта се класираха за четвъртфиналите на конкуренцията.

Над всички за спечелилите бе Марко Спису с 22 точки – 21 добави Никола Мели, 19 означи Симоне Фонтекио, а с 16 завърши Акиле Полонара. За сърбите Йокич приключи с дабъл-дабъл – 32 точки и 13 битки, само че напъните му не бяха задоволителни, макар че Василие Мицич и Никола Калинич се регистрираха с общо 28 пункта. Италия ще играе с Франция в спор за място на полуфиналите.

Гърция избегна ориста на Сърбия и се оправи с Чехия, въпреки и мъчно, с 94:88 . Водени от огромната си звезда Янис Адетокумбо, южните ни съседи губеха с четири точки преди заключителната четвърт, само че съумяха да извърнат коравите чехи и да намерят място измежду четвъртфиналистите в шампионата. Адетокумбо приключи с дабъл-дабъл – 27 точки и 10 битки, а още трима баскетболисти на гърците завършиха с двуцифрен точков актив – Ник Калатес, Костас Слукас и Йоанис Папапетру. За чехите Ян Весели завърши с 21 точки. Гърция ще се изправи против Германия в идната фаза.
Янис Адетокумбо (ц) въодушеви гърците за триумф над Чехия.
Понеделник е почивен ден в програмата на ЕвроБаскет 2022. В останалите два четвъртфинала Испания, която отстрани Литва след продължение, излиза против Финландия, до момента в който настоящият европейски първенец Словения и Лука Дончич имат за противник Полша. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР