Италия очаквано не срещна никакви затруднения при домакинството си на

...
Италия очаквано не срещна никакви затруднения при домакинството си на
Коментари Харесай

Куалярела влезе в историята, Италия писа шестица на Лихтенщайн

Италия предстоящо не срещна никакви усложнения при семейството си на Лихтенщайн в мач от втория кръг на евроквалификациите.

Двубоят на стадион " Енио Тардини " приключи при безапелационното 6:0. Точен на два пъти за спечелилите беше ветеранът Фабио Куалярела, който заслужи място в историята като най-възрастния голмайстор в историята на националния отбор на страната си.

Сенси и Верати вкараха другите попадения за Скуадра адзура.

Италия реализира втората си победа на този стадий от конкуренцията, откакто в петък надви с 2:0 над Финландия.
 Италия победи Финландия с 2:0
Подмладената " Скуадра " не остави късмет на Финландия

Паметна вечер за голмайсторите Барела и Кийн

Роберто Манчини направи промени в състава за днешния мач. Алесио Романьоли смени Джорджо Киелини в центъра на отбраната, а Леонардо Спинацола работи отдясно поради травмата на Кристиано Пичини.
 Снимка 414640
Източник:

За Фабио Куалярела това бе първи формален дуел като титуляр за " адзурите " от 14 октомври 2009 година, при 3:2 над Кипър в международна подготовка. Футболистът записа историческо достижение през днешния ден. Нападателят се трансформира в най-възрастния голмайстор на представителния отбор на Италия в цялата история.
 Снимка 414639
Източник:

До момента този връх се държеше от бранителя Кристиан Панучи, който вкара на възраст 35 години и 62 дни през юни 2008. Куалярела обаче е на 36 години.

Голаджията се разписа на два пъти от бялата точка. Първо той вкара за 3:0 в 35-ата минута на дуела, а в продължението на първата част се разписа и за 4:0, още веднъж след прецизен изстрел от 11-ия метър.
 Снимка 414641
Източник:

Преди това преднината на домакините бе дадена от Сенси след 17 минути игра, след асистенция на Спинацола.

В 32-ата минута пък Верати ознаменува чудесното си показване довечера с попадение за 3:0.

През второто полувреме нови голове бяха осъществени в 70-ата и 76-ата минути. Първо Кийн бе прецизен в поредна среща за " адзурите ", а малко по-късно Паволети оформи оказалото се и извънредно 6:0.
 Снимка 414643
Източник:

Италия и Лихтенщайн бяха в една група за Мондиал 2018, като четирикратният международен първенец завоюва безапелационно и двете срещи - 4:0 в Княжеството и 5:0 на Ботуша. " Адзурите " взеха предходните си 3 от 4 мача (2:0 над Финландия, 1:0 над Съединени американски щати и 1:0 над Полша) и направиха 0:0 с Португалия.

За последно домакините пропуснаха шампионат на Стария континент през 1992 година, като наподобяват твърдо решени да бъдат част от финалите на Евро 2020.
 Италия остана без Федерико Киеза за мачовете с Финландия и Лихтенщайн
Италия остана без Федерико Киеза за мачовете с Финландия и Лихтенщайн

Под въпрос за квалификациите пък е Алесандро Флоренци
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР