Италия нарушава обещанията си, като планира повишение на бюджетния дефицит

...
Италия нарушава обещанията си, като планира повишение на бюджетния дефицит
Коментари Харесай

Юнкер: Италия не държи на думата си, като повишава бюджетния си дефицит

Италия нарушава обещанията си, като възнамерява покачване на бюджетния недостиг и може да изложи на заплаха европейската взаимност, съобщи през днешния ден ръководителят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, представен от ДПА.

Италианското популистко държавно управление възнамерява да подтиква стопанската система с покачване на разноските на стойност 36,7 милиарда евро през 2019 година, като съвсем две трети от сумата ще бъде обезпечена посредством по-високия недостиг.

Юнкер отхвърли изказванията, че Европейски Съюз реагира прекомерно остро на целевия недостиг на Рим от 2,4 % от брутния вътрешен артикул, откакто от години приема за Франция недостиг над 3-те %.Откакто съм началник на Комисията, Франция не е направила нищо за покачване на недостига си, сподели Юнкер в изявление за френското издание " Монд ".

Задлъжнялостта на Италия, която сега доближава 133 % от брутния вътрешен артикул, бе много по-висока от френската, добави той, отбелязвайки, че Франция постоянно е държала на думата си, въпреки да не е било елементарно.Италия обаче не съблюдава обещанията си, посочи той.Предишното държавно управление даде обещание недостиг от 0,8 % от брутния вътрешен артикул през 2019 година, а настоящето го покачва на 2,4 на 100, сподели още Юнкер.

Европейските страни са свободни да се борят против бедността, да дефинират най-малък приход или да трансформират корпоративните налози, означи Юнкер, цитирайки някои от ограниченията на популистката ръководеща коалиция в Италия.Рим би трябвало да прати бюджетните си проекти на Брюксел за утвърждение до среднощ в понеделник. Лихвите по държавните италиански облигации скочиха през последните дни, което е симптом за спад на доверието на пазарите./economic.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР