Италия е навлязла в четвърта вълна на коронавирусната зараза, предаде

...
Италия е навлязла в четвърта вълна на коронавирусната зараза, предаде
Коментари Харесай

Италия е навлязла в четвърта вълна на COVID-19

Италия е навлязла в четвърта вълна на коронавирусната болест, съобщи АНСА. Това е извод на специалисти от самостоятелната здравна фондация Джимбе (Gimbe).

В ежеседмичния отчет на фондацията, която следи развоя на коронавирусната болест в страната, се споделя, че в интервала 21-27 юли умрелите от COVID-19 в Италия са се нараснали с 46 % след 15-седмичен спад. Така жертвите на вируса са станали 111 по отношение на 76 в предходния интервал. Броят на новозаразените пък е повишен със 64,8 % през изследвания интервал и е достигнал 31 963 по отношение на 19 390 през предходния интервал.

В отчета се споделя, че има 42,9 % нарастване в броя на хората в самоизолация поради заразяване с вируса, 34,9 % в броя на признатите в болница пациенти с ковид, а също и 14,5 % нарастване на пациентите с коронавирус в интензивни отделения.

Междувременно бе обявено, че две новородени бебета са на лекуване в болница Червело в Палермо, Сицилия, откакто са дали позитивен резултат на проби за ковид. Едно от бебетата е интубирано в интензивното поделение на болничното заведение. Други две бебета са под наблюдаване в същата клиника, откакто са били родени от майка с ковид. Засега и двете са дали негативен резултат на тестванията.

Днес в клиниката ще бъде направено цезарово сечение на две инфектирани с ковид бременни дами.

Палермо към момента е в потрес след новината за умряло от затруднения от коронавирус 11-годишно момиче. То е имало и необичаен метаболитен синдром, само че е било инфектирано от сестра си след нейно пътешестване до Испания. Цялото семейство не е било имунизирано.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР