Италия е една от най-популярните туристически дестинации в света. Макар

...
Италия е една от най-популярните туристически дестинации в света. Макар
Коментари Харесай

30 милиона туристи в Рим причиняват транспортни проблеми

Италия е една от най-популярните туристически дестинации в света. Макар и да е позитивно за стопанската система на страната, това оказва отрицателно въздействие върху жителите.

Рекордният туристически поток, който се чака тази година в Италия като цяло и в италианската столица в частност, евентуално ще сътвори още по-големи разстройства за хората, които работят и живеят в Рим. Градът страда от хронични проблеми с основни публични услуги като превоза.

 
Все още е рано, не е час пик, скоро тук на метростанция " Колизеум " ще настъпи безпорядък. Всъщност, когато се връщам от работа няма по какъв начин да мина отсам в пиковите часове, тъй като е извънредно препълнено.
Донатела Пироси, локален гражданин

Властите регистрират впечатляващ растеж - интернационалният туризъм се е нараснал с 86% в съпоставяне със същия интервал на предходната година. Очаква се тази година единствено град Рим да бъде посетен от 30 млн. туристи - позитивна вероятност за хотелите и комерсиалните действия, която обаче може да се трансформира в призрачен сън за жителите, поради неприятното положение на публичните услуги като цяло.

 
Туристът не е нищо друго с изключение на краткотраен жител. Ако жителите са добре, туристите също са добре. Това е правилото. Така че, в случай че един град е в положение да даде услуги, гостолюбие и правила на жителите, туристите също печелят.
Джанлука Де Гаетано, шеф на Асоциацията на хотелиерите в Рим

Общественият превоз постоянно е бил една от най-слабите страни в италианската столица. Със единствено две съществени линии на метрото, които образуват кръст над центъра на града, и хронични тапи, публичният превоз е непълен, постоянно муден и е обект на закъснения и стачки. В момента се построява трета линия на метрото, само че подземните работи постоянно се забавят поради археологически находки.

Проблемът в град като Рим е и огромният брой дребни противозаконни търговски действия и голямата мрежа от противозаконни места за настаняване, изключително в центъра на града, където локалните поданици съвсем са изчезнали.

 
Има към 31 хиляди позволени места за настаняване и най-малко 15 хиляди неразрешени, което значи съвсем 50 хиляди места, които сега са цялостни. Това са най-малко 150 хиляди туристи в една дребна област, където туристите са повече от жителите. Ясно е, че това унищожава центъра на града и не разрешава на туристите да изпитат същинско прекарване.
Алесандро Онорато, консултант по туризма в Рим

Италианският народен институт по туризъм чака през летния сезон по-високи резултати за пътуванията сред май и август. Най-много са американските туристи. Пътниците по въздух са 26% от общия планиран брой задгранични пасажери за лятото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР