Италианското правителство разпореди конфискацията на луксозна яхта на стойност около

...
Италианското правителство разпореди конфискацията на луксозна яхта на стойност около
Коментари Харесай

Италия конфискува луксозната яхта Шехерезада

Италианското държавно управление разпореди конфискацията на първокласна яхта на стойност към 700 милиона $, за която се предполагаше, че може да е на съветския президент Владимир Путин, предадоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

Луксозната голяма яхта "Шехерезада " беше на ремонт в италианското пристанище Марина ди Карара от септември. Но в този момент както изглеждало яхтата се готвела да отплава.

Италианското министерство на финансите разгласява изказване, в което споделя, че следствието е посочило, че притежателят на яхтата имал връзки с "влиятелни детайли от съветското държавно управление " и с хора, взети на прицел от глобите на Европейски Съюз. Името му обаче не се показва.

"Шехерезада " има две хеликоптерни площадки и може да приема до 18 посетители и 40 души екипаж.

Според осведомен източник италианската полиция считала, че яхтата е на Едуард Худайнатов, някогашен началник на съветския енергиен колос "Роснефт ", който в този момент не е обект на наказания на Европейски Съюз.

Екипът на съветския отстъпник Алексей Навални обаче счита, че тази яхта е благосъстоятелност непосредствено на Путин. В поддръжка на това изказване екипът на Навални привежда обстоятелството, че в листата с членове на екипажа имало няколко чиновници на Федералната работа за отбрана на съветски видни персони.

Според италианската компания "Италиан сий груп ", която се беше заела с ремонта на яхтата, това не е правилно. "Собствеността на яхтата не може да бъде приписвана на съветския президент Владимир Путин ", се споделя в изказване на компанията, която твърди, че разполага с документи и резултати от осъществени инспекции от способените органи.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР