Италианското правителство прие постановление с незабавен ефект за съкращаване на

...
Италианското правителство прие постановление с незабавен ефект за съкращаване на
Коментари Харесай

Големи промени в Италия

Италианското държавно управление одобри разпореждане с неотложен резултат за редуциране на вечерния полицейски час. Мярката касае по този начин наречените жълти зони, в които рискът от разпространяване на коронавирусната болест е сдържан. Понастоящем съвсем всички области в Италия са жълти зони, без Вале Д'Аоста. В жълтите зони от през днешния ден вечерният час вместо от 22 ч. към този момент ще стартира в 23 ч. От 7 юни вечерният час в жълтите зони ще стартира даже от среднощ, съобщи Българска телеграфна агенция.

От 1 юни три италиански области стават бели, т.е. с невисок риск на разпространяване на болестта и там въобще няма да има вечерен час от тази дата. Това са Молизе, Сардиния и Фриули-Венеция-Джулия. Очаква се на 7 юни за бели области да бъдат оповестени и Абруцо, Венето и Лигурия, в случай че наклонността за спад на случаите на болест там продължава. Тогава и в тези три области ще отпадне вечерният час. В цяла Италия пък от 21 юни вечерният час ще бъде напълно отстранен според проекта за последователно отпадане на рестриктивните мерки.

Ресторантите и питейните заведения в Италия ще отворят порти изцяло от 1 юни. Засега те одобряват клиенти единствено на откритите си площи. Спортните зали отварят порти на 24 май, а закритите басейни от 1 юли. Моловете и пазарите възобновяват активност от 22 май. От 15 юни се позволяват сватбите, само че участниците в церемонията, било то младоженци или посетители, ще би трябвало да имат документ за прекаран COVID-19, за цялостен имунизационен цикъл или за негативен тест за ковид, изработен до 48 часа преди събитието.

Тематичните паркове отварят порти на 15 юни. Спортните събития ще се повеждат при 25 % от нормалните фенове навън от 1 юни. От 1 юли ще отворят порти казината, бинго залите, културните центрове, само че нощните заведения и клубовете остават затворени. Италия е на второ място в Европа след Англия по брой на жертви на COVID-19. В последните седмици дневният брой на новите смъртни случаи и на новите случаи на болест понижава. Към през вчерашния ден към 8,8 милиона италианци са били изцяло имунизирани против ковид, което е 14,8 % от популацията. Малко над 30 % пък са получили по една доза от имунизациите.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР