Италианското правителство планира да увеличи доставките на газ от други

...
Италианското правителство планира да увеличи доставките на газ от други
Коментари Харесай

Зелено: Италия отваря въглищни електроцентрали при недостиг на газ

Италианското държавно управление възнамерява да усили доставките на газ от други страни, във връзка със глобите против Русия поради ескалацията в Украйна, съобщи министър председателят на страната Марио Драги, представен от Прайм.

" Правителството работи за подготовка на всички нужни ограничения за по-ефективно превъзмогване на допустима енергийна рецесия. Надяваме се, че тези проекти няма да са нужни, само че не можем да допуснем да бъдем сюрпризирани ", сподели Драги по време на особено осведомително известие в Камарата на депутатите.

" Извънредните ограничения плануват повече еластичност при потреблението на природен газ, включително краткотрайни прекъсвания при промишления бранш и правила за ползване на газ в топлоенергийния бранш, където се ползват ограничения за понижаване на натоварването.

Правителството също по този начин работи за увеличение на различните доставки. Възнамеряваме да увеличим вноса на полутечен газ по други направления, да вземем за пример от Съединени американски щати ", сподели Драги.

В същото време, означи министър-председателят, средство за битка с енергийната рецесия може да е и решение за отваряне на въглищни електроцентрали в Италия, които страната е затворила. Целта на това, по думите на Драги, е да се отстрани вероятният кратковременен недостиг на енергоносители.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР