Италианското правителство обвини най-известната руска частна военна компания Вагнер, че

...
Италианското правителство обвини най-известната руска частна военна компания Вагнер, че
Коментари Харесай

Италия обвини "Вагнер", че ѝ праща мигранти

Италианското държавно управление упрекна най-известната съветска частна военна компания " Вагнер ", че стои зад вълната от лодки с мигранти, опитващи се да прекосят централното Средиземно море като част от тактиката на Москва да отмъсти на страните, подкрепящи Украйна.

Посланието идва от състоящото се от крайнодесни и консервативни партии италианско държавно управление сега на чести известия за произшествия с мигранти в Средиземно море.

Преди дни деятели упрекнаха италианската брегова защита в безучастие след удавянето на мигранти при опит да бъдат избавени от частен съд.

Властите са съперници на миграцията, а вътрешното министерство регистрира над трикратно нарастване - от 6100 до 20 хиляди - на достигналите Италия мигранти от началото на 2023 година по отношение на същия интервал година по-рано.

 Италия стяга ограниченията за трафик на хора след нещастието с мигранти Италия стяга ограниченията за трафик на хора след нещастието с мигранти

" Смятам, че към този момент е безвредно да се каже, че експоненциалното повишаване на миграционния феномен, тръгващ от африканските крайбрежия, е и, в немалка степен, част от ясна тактика за хибридна война, която дивизията " Вагнер " ползва, употребявайки забележителната си тежест в някои африкански страни ", сподели министърът на защитата Гуидо Крозето в изказване, от " Ройтерс " и италианската организация АНСА.

Пригожин: Нямаме визия

В профила на пресслужбата на създателя на " Вагнер ", Евгений Пригожин, се нецензурно аудиосъобщение в отговор на питане на " Ройтерс ". Сред мненията бе и посланието: " Нямаме визия какво става с мигрантската рецесия, не се интересуваме от това. " Според него Крозето, показан в обидни краски, по-добре да се погрижи за личната си страна.

 Какво Какво " печели " Русия в Африка за сметка на Запада и Украйна

Смята се, че " Вагнер ", още отпреди да се бори в съветската инвазия в Украйна, работи в няколко африкански страни, измежду които са и Либия, Судан, Мали, (вероятно) Буркина Фасо и Централноафриканската република. Преди това нейни сили помагаха и в Сирия.

Външният министър Антонио Таяни в това време по време на посещаване в Израел, че е обезпокоително, че доста мигранти идват от региони, " следени от " Вагнер " ".

 Италианската прокуратура проверява за какво се стигна до нещастието с мигранти Италианската прокуратура проверява за какво се стигна до нещастието с мигранти

Премиерът Джорда Мелони - от чиято партия, " Братята от Италия ", е и министър Крозето, бе подложена на критика след корабокрушение край Калабрия, довело до гибелта на минимум 79 мигранти.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР