Италианският вицепремиер и вътрешен министър Матео Салвини няма намерение да

...
Италианският вицепремиер и вътрешен министър Матео Салвини няма намерение да
Коментари Харесай

Салвини няма намерение да подписва споразумението за мигрантите с Германия

Италианският вицепремиер и вътрешен министър Матео Салвини няма желание да подписва съглашение с Германия за връщане на мигранти, написа австрийският в. " Пресе ". " Няма да подпиша нищо, до момента в който Германия си запушва ушите и не подхваща дейности по всички наши претенции ", декларира Салвини в изявление за изданието.

 © Българска телеграфна агенция
Според немското държавно управление съглашението би разрешило нередовни мигранти, идващи в Италия и пътуващи през Австрия, достигайки границата на Германия, да бъдат връщани в Италия. В подмяна се планува еднакъв брой мигранти, избавени в Средиземно море, да бъдат пращани напряко от Италия в Германия.

Преди две седмици немският вътрешен министър Хорст Зеехофер съобщи, че съглашението с Италия е финализирано и че единствено би трябвало да бъде подписано от него и Салвини. Италианският вътрешен министър обаче се опълчи на тази позиция, че подписването на съглашението е просто условност.

Салвини сподели в изявлението за " Пресе ", че договорката за мигрантите би трябвало да бъде част от по-широко съглашение, включващо промени в разпоредбите на Европейския съюз за даване на леговище. Той също по този начин настоя за нови правила за корабите, които избавят мигранти в Средиземно море.
 Матео Салвини заплаши да върне назад в Либия блокирани в морето мигранти Матео Салвини заплаши да върне назад в Либия блокирани в морето мигранти
Ако други европейски страни не одобряват мигрантите, които са блокирани в Средиземно море на транспортен съд от италианската брегова защита, те ще бъдат върнати в...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР