Италианският треньор Делио Роси загуби делото на първа инстанция във

...
Италианският треньор Делио Роси загуби делото на първа инстанция във
Коментари Харесай

Делио Роси загуби дело срещу Левски

Италианският треньор Делио Роси загуби делото на първа инстанция във ФИФА против Левски. Решението на съдията от Камарата за решение на разногласия към международната футболна централа бе изпратено публично на двете страни.

Наставникът и двама от неговите помощници от престоя на " Герена " имаха искания към клуба да поеме налози в Италия, само че от ФИФА се произнесоха в интерес на Левски и присъдиха правосъдните разходи да бъдат поети от ищците. Общата сума на исковете към клуба бе за над 340 000 евро.

" Наставникът, както и двама от неговите помощници (Феделе Лимоне и Доменико Ботичела), имаха искания към клуба да поеме налози в Италия, само че от ФИФА се произнесоха в интерес на Левски и присъдиха правосъдните разходи да бъдат поети от ищците ", оповестиха от " Тодорини кукли ".

Роси води столичани в 41 мача, в които записа 21 победи, 11 равенства и 7 загуби. С него отпред Левски загуби финала за Купата на България против Славия след осъществяване на дузпи и при отпадането от Вадуц в шампионата на Лига Европа. Именно след срама против тима от Лихтенщайн той беше уволнен през август 2018 година

Защитата по делата на италианските треньори от името на ПФК Левски бе водена от юрист Иво Ивков, който е представител на България в Юридическата комисия на ФИФА. От " Герена " изричат признателност за професионалната работа на юриста, който е наследник на синята легенда Кирил Ивков.

Столицата пък осъмна окичена с транспаранти в поддръжка на Левски и върховенството на закона. Плакатите бяха сложени от сини почитатели на основни места в София - Моста на влюбените до НДК, на 4-и и 7-ми километър на " Цариградско шосе ", както и на " Лъвов мост ". Част от транспарантите внушават съпоставения със ориста на различен прочут столичен клуб ЦСКА, който преди време банкрутира.

Причината за дейностите на почитателите са проблемите към основния спонсор на клуба. Неговият притежател Васил Божков сега е арестуван в ОАЕ и чака екстрадиция, а прокуратурата небрежно му повдигна 7 обвинявания. Ако той и доближени до него компании спрат финансирането на Левски, " сините " ще изпаднат в тежко финансово положение, а играчите ще се разбягат.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР