Италианският Торино сериозно укрепва редиците за новия сезон в Серия

...
Италианският Торино сериозно укрепва редиците за новия сезон в Серия
Коментари Харесай

Торино се подсили сериозно

Италианският Торино съществено укрепва редиците за новия сезон в Серия А. Днес клубът показа две нови попълнения, и двете играещи на една и съща позиция – атакуващ полузащитник. 24-годишният хърватин Никола Влашич идва чартърен за една година от британския Уест Хям.

26-годишният руснак Алексей Миранчук идва от Аталанта (Бергамо), също чартърен, само че с алтернатива за закупуване и непрекъснат трансфер при избрани достижения на играча.

Влашич е младеж на Хайдук (Сплит), а там вкарва и първия си гол в Европа - на 16 години, 9 месеца и 2 дни - най-младият голмайстор за всички времена за клуба в европейските шампионати. В кариерата си е играл и за ЦСКА (Москва), беше на терена и когато Лудогорец ги опустоши с 5:1 в Разград. Известен е и с това, че е брат на лекоатлетката Бланка Влашич, два пъти международна шампионка в скока на височина. Влашич дойде в Уест Хям от ЦСКА (Москва) през 2021-а година и записа 31 мача в Англия, само че се разписа единствено веднъж при триумфа с 4:1 над Уотфорд предишния декември.

Миранчук е роден през 1997-а година в Славянск на Кубани, само че от дребен е издърпан в школата на Спартак (Москва). След това Локомотив съумява да го вземе от Спартак и там прави дебюта си във Висшата лига на Русия на 17-годишна възраст. Миранчук пристигна в Аталанта през 2020-а година и в статистиката му написа 56 мача и 9 гола във всички шампионати. През предишния сезон Торино приключи на 10-о място в Серия А, само че притежателите от UT Communication желаят да нападат квотите за европейските шампионати през новия сезон.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР