Италианският протестър, който нахлу на терена по време на мача

...
Италианският протестър, който нахлу на терена по време на мача
Коментари Харесай

Протестър: Джани Инфантино е благороден човек, лично ме извади от катарския арест

Италианският протестър, който нахлу на терена по време на мача от Световното състезание сред Португалия и Уругвай с байрак в цветовете на дъгата, призна за интервенция от страна на президента на ФИФА Джани Инфантино, с цел да излезе от катарския затвор. Марио Фери, както е името на индивида, описа пред организация " Ройтерс ", че точно водачът на международния футбол се е намесил и е подсигурил за него, с цел да бъде освободен от управляващите в Доха. Носещ синя тениска с обръщение " Спасете Украйна " начело и " Уважение към иранските дами " на гърба, италианецът с прякора Фалко беше арестуван от защитата на дуела и отведен. 

" Джани Инфантино е образован човек! Фалко пък е свободен, няма проблеми в Катар ", съобщи Фери в изявление в платформата Zoom от вкъщи си в Италия. 35-годишният мъж сподели, че съгласно него Инфантино, който е роден в Швейцария и е наследник на италиански имигранти, е желал да избегне дипломатически скандал или отрицателно медийно отразяване по време на Световното състезание и по тази причина се намесил. 

" Полицаите от Катар са същински джентълмени, доста другарски настроени. Попитаха ме дали желая вода, кафе, кроасан. Много отзивчиво отношение ", сподели още Фери. И добавя, че е бил в ареста за към половин час, когато в сектора се появил самият Инфантино. 

" Дадох персоналните си документи на служителите на реда, чаках към 30 минути в ареста и тогава пристигна самият Инфантино, с цел да ме освободи. Което стана на секундата. Много доблестен човек ", споделя Марио Фери. И добавя, че Инфантино го е разпознал и от предходните му нашествия по терените – общо 11 на всевъзможни мачове, включително и на предходните шампионати на планетата през 2010-а и през 2014-а година. " И ме попита: " Защо го правиш? Катар е прекомерно рисково място за тебе. Но аз имам проект да ти оказа помощ ". И по-късно отиде да приказва с някои значими хора в полицейската конструкция на Катар, а 30 минути по-късно бях свободен. Свободен, само че помолен да си потегли от страната и да не влизам на стадионите ", продължава историята на Фери. 

Той добави, че е прекарал към месец като доброволец в помощ на потърпевши в украинската столица Киев през март тази година и гледката с ранени възрастни хора и дребни деца от съветската военна експанзия е имала поразителен резултат върху него. " Помня всичко! Помня по какъв начин децата бягаха от домовете си, които бяха изумени. Помня и по какъв начин остарели мъже и остарели дами нямаше къде да отидат, нямаше вода или храна. Бях шокиран и хората в Западна Европа в действителност нямат никаква концепция какво се случва с едни мирни хора. Затова е толкоз значимо да спра войната ", прибавя италианецът. 

Но напускането на Катар няма да го спре да стачкува за дела.  " Аз постоянно ще се боря за един нов свят. Не желая война, тъй като страдат тези, които минимум заслужават. Искам кротичък свят и спокойни хора, приключва идеалистът.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР