Италианският премиер Марио Драги заяви на пресконференция в петък, че

...
Италианският премиер Марио Драги заяви на пресконференция в петък, че
Коментари Харесай

Марио Драги: Италия може "самостоятелно" да одобри руската ваксина "Спутник V"



Италианският министър председател Марио Драги съобщи на конференция в петък, че не изключва опцията за закупуване и използване на съветската ваксина против Covid-19 " Спутник V " даже при неналичието на координирано решение от страна на Европейския съюз и утвърждението ѝ от Европейската организация по медикаментите.

" Ако европейската съгласуваност не работи, би трябвало да сте готвим да действаме без значение. Това споделя Меркел и самият аз го споделям ", съобщи Драги, базирайки се на по-ранно изказване на немския канцлер, която сподели, че, в случай че тя бъде утвърдена от Европейската организация по медикаментите (EMA) и в случай че Европейски Съюз не се споразумее за общи поръчки, оповестява Ройтерс.

Досега две страни от Европейски Съюз утвърдиха съветската ваксина посредством национални процедури за незабавни случаи - Унгария и Словакия. В редица европейски страни пък има по-бавен развой на имунизация, откакто имунизацията на " АстраЗенека " беше извадена краткотрайно от приложимост, а компанията " Пфайзер " понижи доставките си за Европейски Съюз.

Марио Драги също по този начин сподели, че той персонално би се имунизирал с имунизацията на " АстраЗенека ", само че в това време отбрани краткотрайното прекъсване по-рано тази седмица на нейната приложимост в страната поради опасения по отношение на вероятни странични резултати.

Италия възобнови използването на англо-шведската ваксина в петък след зелена светлина от Европейската организация по медикаментите (EMA) и след тридневна пауза заради опасения за възможни кръвни съсиреци.

" Все още не съм направил регистрация, само че моята възрастова група е измежду тези, на които е позволено да се ваксинират с тази ваксина и да, ще се имунизирам с " АстраЗенека " ", сподели 73-годишният някогашен началник на Европейската централна банка на първата си конференция от встъпването си в служба през предишния месец.

" Грешка ли беше прекъсването на имунизацията? - Не ", сподели Драги и добави, че държавното управление е било задължено да предприеме стъпката след появяването на здравни проблеми в някои страни.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР