Италианският премиер Марио Драги подаде оставка, след като коалиционния му

...
Италианският премиер Марио Драги подаде оставка, след като коалиционния му
Коментари Харесай

Политическа криза в Италия - Марио Драги подаде оставка, президентът не я прие

Италианският министър председател Марио Драги подаде оставка, откакто съдружния му сътрудник Движение " Пет звезди” отдръпна поддръжката си при избор на доверие към кабинета. Лидерът Джузепе Конте отхвърли да поддържа държавния пакет от икономическа помощ от 23 милиарда евро за фамилии и бизнеси, потвърждавайки, че Драги не прави задоволително, с цел да се оправи с разноските за рецесията.

Бившият началник на Европейската централна банка управлява държавно управление от февруари 2021 година В изказване Драги сподели, че пактът на доверие, който е поддържал държавното управление е липсващ. Президентът Серджо Матарела обаче отхвърли да одобри оставката му.

Държавният глава прикани Драги да се обърне към Народното събрание, с цел да показа ясна картина на политическата обстановка като потърси нов съдружен сътрудник.

Очаква се министър председателят в оставка да отиде в Народното събрание идната сряда - и с задоволителна поддръжка може да остане на поста, отбелязва Би Би Си. Изборите трябваше да се проведат при започване на 2023 година, само че в случай че държавното управление се разпадне, гласуването евентуално ще се организира тази есен.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР