Италианският премиер Джорджа Мелони и сръбският президент Александър Вучич проведоха

...
Италианският премиер Джорджа Мелони и сръбският президент Александър Вучич проведоха
Коментари Харесай

Мелони в Белград: Важно е Западните Балкани да се присъединят към европейското семейство

Италианският министър председател Джорджа Мелони и сръбският президент Александър Вучич организираха среща в Белград, на която разискаха двустранните връзки.


Вучич сподели на конференция по-късно, че Италия обективно и фундаментално подхожда към решаването на проблемите в района, до момента в който Мелони уточни, че Белград има поддръжката на Рим по европейския път, както и че поддържа разговора сред Белград и Прищина.

Сръбският президент изрази вяра, че в бъдеще Италия ще се върне преди всичко като стопански и търговски сътрудник на страната му, като свърза това връщане на Италия преди всичко с момента, в който " Stellantis ще стартира да създава електрическата Panda в Крагуевац ".

" Не може да се каже, че Европа е обединена, до момента в който Западните Балкани не завършат присъединението си: интеграцията е от главно значение за гарантиране на сигурността и икономическия напредък ". Премиерът Джорджия Мелони съобщи това в Белград, по време на взаимните изказвания със сръбския президент Александър Вучич. " Италия е измежду главните поддръжници на обединяването на Европа ", добави Мелони. " Италия и Сърбия, изключително напоследък, усилиха броя на двустранните начинания: подготвени сме да обновим междуправителствения разговор. "

Стойността " на нашия продан може да нарасне: в Сърбия към този момент има доста от Италия ", акцентира министър-председателят.

Мелони акцентира, че битката с незаконната имиграция, що се отнася до балканския маршрут, е " цел, която Рим и Белград споделят ". Тя добави: " Искам да благодаря на Сърбия за напъните, които поставя в тази тенденция. Убедени сме, че силата ни би трябвало да се пренасочи към външното измерение, което е централен детайл за нас в битката с незаконната имиграция ".

Сърбия е признателна на Италия за забележителната поддръжка, която оказва в европейския път, стихотворец от Белград, уточни Александър Вучич. " Обсъдихме европейския път на Сърбия " и съм признателен на министър-председателя за значителната поддръжка, която Италия оказа ", добави той. Сръбският държавен глава изрази особена признателност към Мелони, " която постоянно е желала да чуе нашето мнение, какво има да каже Сърбия. Всъщност министър-председателят Мелони " съставлява водач освен на европейско, само че бих споделил и на международно равнище и го показва със

Що се отнася до икономическите и комерсиалните връзки, сръбският президент акцентира, че стокообменът е достигнал 4,6 милиарда евро и изрази вяра, че " в бъдеще може да доближи по-високо равнище ". /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР