Италианският премиер-балетист Джакопо Тиси заяви, че напуска Болшой театър заради

...
Италианският премиер-балетист Джакопо Тиси заяви, че напуска Болшой театър заради
Коментари Харесай

Болшой театър остава без част от звездите си

Италианският премиер-балетист Джакопо Тиси съобщи, че напуща Болшой спектакъл поради съветското настъпление в Украйна, заяви Ройтерс.

" Шокиран съм от тази обстановка, която ни връхлетя внезапно и почтено казано, мисля, че не мога да продължа кариерата си в Москва ", написа той в Инстаграм. " Никоя война не може да бъде оправдана. Никога. И постоянно ще бъде против каквото и да било принуждение ".

Джакопо Тиси е на 27 години.

Италианският министър на културата Дарио Франческини назова решението му " самоуверен и доблестен избор ". 

" Сърцето ми е с украинския народ ", увери той.

Бразилецът Давид Мота Соарес, премиер-балетист на Болшой спектакъл, също го напусна в символ на взаимност с жертвите на спора в Украйна. Сега 24-годишен, той идва в Москва, когато е на 12 години, с цел да учи в именитата балетна школа на Болшой. 

Това е следващият удар за Болшой спектакъл, откакто в неделя музикалният му шеф Туган Сохиев разгласи оставката си, като изясни, че е под напън да заеме позиция по отношение на нашествието в Украйна. 

Кралската опера в Лондон анулира посещение на балета на Болшой спектакъл през лятото отново поради нашествието в Украйна. 

Британецът Ксандър Периш, премиер-балетист в театъра " Мариински " в Санкт Петербург също написа в Инстаграм, че си потегля от Русия. 

Миналия месец диригентът Валерий Гергиев беше освободен от Миланската канара и Мюнхенския филхармоничен оркестър, откакто не осъди нашествието в Украйна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР