Италианският крайнодесен лидер Матео Салвини се провали в опитите си

...
Италианският крайнодесен лидер Матео Салвини се провали в опитите си
Коментари Харесай

Крайнодесните губят важни местни избори

Италианският крайнодесен водач Матео Салвини се провали в опитите си да постави завършек на десетилетията ляво ръководство в северния район Емилия-Романя на изборите в неделя, съобщи Ройтерс. При 99% преброени гласове претендентът на влизащата в ръководещата коалиция Демократическа партия Стефано Боначини и сегашен губернатор на региона получава 51,4%, а съперничката му от " Лига " Лучия Боргонцони 43,7 на 100.

Салвини води дейна акция в района от началото на годината, стремейки се към победа, с която се надяваше да смъкна нежното, раздирано от вътрешни разногласия национално държавно управление, включващо Демократическата партия и Движението " Пет звезди ", което бе предходният съдружен сътрудник на " Лигата ". Макар да се провали на локалния избор, Салвини остана удовлетворен от обстоятелството, че неговият десен блок си обезпечи победа на обособени районни избори в неделя в южната област Калабрия.

" Емилия-Романя изпрати сигнал. Салвини знае по какъв начин да приказва за проблемите, само че не знае по какъв начин да ги взема решение и хората дадоха отговор на това ", разяснява водачът на Демократическата партия Никола Дзингарети.

Знак за големия интерес към вота беше изборната интензивност - 68%, или с към 30% по-висока спрямо последните такива избори през 2014 година

Но до момента в който Демократическата партия избегна злополуката, за съдружния й сътрудник, антисистемното Движение " Пет звезди ", нямаше положителни вести. Партията завоюва едвам 5% от гласовете в Емилия-Романя и малко повече от 6% в Калабрия.

Междувременно в Австрия крайнодясната Австрийска партия на свободата (АПС), разтърсена от кавги за корупция, изгуби контрола на основна провинция, където властта мина в ръцете на социалдемократите.

Австрийската социалдемократическа партия получи 49,94% на локалните избори в провинция Бургенланд, граничеща с Унгария, което е с над осем пункта повече спрямо резултата й на предходните избори през 2015 година. Този триумф разрешава на социалдемократите, които от 2015 година бяха в коалиция с АПС, да ръководят към този момент сами, спечелвайки 19 от 36-те места в локалния парламент.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР