Италианският колоездач Джулио Чиконе от тима на Трек-Сегафредо, който бе

...
Италианският колоездач Джулио Чиконе от тима на Трек-Сегафредо, който бе
Коментари Харесай

Един от най-добрите катерачи отказа участие на колоездачната Обиколка на Италия

Италианският колоездач Джулио Чиконе от отбора на Трек-Сегафредо, който бе най-хубавият катерач на Обиколката на Италия през 2019 година, бе заставен да се откаже от присъединяване на Джирото, което ще се организира сред 6-и и 18-и май, заяви организация " Франс прес ". Причината е, че той се е възстановил изцяло след прекаран КОВИД-19.

" Трудно е да го преглътна и дълго ще имам в главата това, което планирах да създадат на Обиколката на Италия. Но би трябвало да се вслушам в тялото си. Трябва да се възстановя допустимо най-добре, тъй като сезонът е дълъг и рискът да го проваля е огромен ", сподели колоездачът в официално съобщение на тима си.

Чиконе даде позитивен тест за ковид на 24 април и не е упражнявал по-късно, като продължава да усеща признаци, като синузит, кашлица и отмалялост, оповестиха от отбора му.

Роденият в Киети 28-годишен играч е спечелил три стадия от Джирото (2016, 2019, 2022). През този сезон той към този момент завоюва по един стадий на Обиколката на Каталуния и Обиколката на Валенсия.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР