Италианските здравни власти регистрираха в четвъртък близо 44 600 нови

...
Италианските здравни власти регистрираха в четвъртък близо 44 600 нови
Коментари Харесай

Италия, Франция и Великобритания регистрираха рекорден брой новозаразени

Италианските здравни управляващи записаха в четвъртък близо 44 600 нови случая на ковид, което е връх от началото на пандемията, съобщи ДПА. Нови върхове бяха сложени и във Франция и Англия.

Предишният връх в Италия, регистриран на 13 ноември 2020 година, бе малко под 41 000 новозаразени. Италианските управляващи записаха също още 170 умряли от болестта.

Направените проби в дните преди коледните празници обаче също бяха доста повече. Само за през вчерашния ден здравното министерство регистрира 900 хиляди направени теста, като броят на позитивните проби варира през последните дни от 3,6 % до 4,9 %.

Италия вкара правила, според които хората, които не са нито имунизирани, нито са преболедували, следва да показват негативен тест за ковид, с цел да си подсигуряват достъп до разнообразни услуги, като да вземем за пример прилагане на градския превоз. Отрицателен тест се изисква също за достъп до музеи.

Според първични оценки на Висшия институт за опазване на здравето 28 % от всички нови случаи в страната се дължат на разновидността Омикрон на ковид. Институтът акцентира, че случаите на новия вариант се усилват бързо и е евентуално скоро той да стане преобладаващ в Италия.

Италия стегна разпоредбите за битка с ковид, съобщи Ройтерс. Новите ограничения плануват възбрана на всички обществени тържества за Нова година. Носенето на маски на открито става наложително. Властите разпореждат и носенето на маски с по-висок клас на отбрана от вида FFP2 в публичните транспортни средства и на публични места, като киносалони, театри и спортни събития.

Концертите и всички събития навън се не разрешават до 31 януари. Дискотеките и танцовите клубове затварят порти също до тази дата.

Съгласно ограниченията държавното управление ще понижи и интервала сред втората имунизационна доза и слагането на бустерна доза от актуалните пет месеца на четири месеца.

Властите също така понижават и валидността на зелените документи, които са нужни за достъп до доста места и услуги. Валидността, считано от 1 февруари от 9 месеца, както е в този момент, ще стане 6 месеца за имунизираните и за преболедувалите.

Въвеждайки тези ограничения, държавното управление цели да избегне всеобщите локдауни, като тези от зимата на 2020 година

Франция записва през вчерашния ден близо 88 хиляди нови случаи, излиза наяве от данни на френското здравно министерство, съобщи Ройтерс. Това е връх на инфектираните за един ден във Франция от началото на пандемията. Броят на умрелите също се усилва.

" Данните от през днешния ден не са положителни ", сподели пред публицисти здравният министър Оливие Веран.

Данните на здравното министерство сочат също, че Франция е записала още 179 умряли за последните 24 часа, до момента в който броят на пациентите в интензивни отделения доближи 3208, което е покачване с 61 души спрямо предходния ден.

Френският президент Еманюел Макрон се надява акцията за слагане на бустерни дози ваксини във Франция да спомогне за преодоляването на петата вълна на коронавирусната пандемия.

Той се стреми да избегне налагането на по-строги нови ограничавания, макар че френското държавно управление сподели, че ще бъдат прегледани всички разновидности за справяне с бързото утежняване на епидемиологичната конюнктура във Франция.

И Англия записва в четвъртък рекорден брой нови случаи на заразяване с ковид в миг, в който разновидността Омикрон се популяризира из цялата страна, съобщи Ройтерс. Вчера бяха регистрирани 119 789 нови случая на заразяване, като ден по-рано новите случаи бяха 106 122.

Много браншове на стопанската система и транспортни мрежи изпитват дефицит на личен състав, откакто инфектирани служащи се самоизолират.

Бързото разпространяване на разновидността Омикрон провокира растеж на новите случаи във Англия през последните седем дни, с общо 678 165 новозаразени на седмична база, сочат държавни данни.

В опит да ограничи икономическото влияние на новата коронавирусна вълна държавното управление на премиера Борис Джонсън съобщи в сряда, че понижава наложения интервал на самоизолация в Англия от 10 на седем дни. Целта на тази смяна е хората да могат да се връщат по-бързо на работа.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР