Италианските правоохранителни органи са задържали на летището в Палермо Джузепе

...
Италианските правоохранителни органи са задържали на летището в Палермо Джузепе
Коментари Харесай

Арестуваха един от най-големите мафиоти в Европа

 Италианските правоохранителни органи са задържали на летището в Палермо Джузепе Калварусо, който се счита за водач на мафиотска група, настояща в един от регионите на административния център на остров Сицилия. Както написа вестник La Repubblica. Калварусо живее от дълги години в Бразилия, само че се е върнал да чества католическия Великден в Италия.

Според вестника с него са арестувани още най-малко четирима души, всички от които са обвинени в присъединяване в мафиотски групировки, изнудване, нанасяне на телесна щета, похищение и други закононарушения.

През декември 2018 година в границите на огромно следствие на новата върхушка на мафията " Коза ностра “ са арестувани към 50 души. Предполагаше се, че през последните години върхушката не се е събирала и съществува план за възобновяване й. След арестите на кръстника Тото Рина през 1993 година и неговия правоприемник Бернардо Провенцано през 2006 година (и двамата починаха в затвора), " Коза Ностра “ се трансформира във фрагментирана организация с доста кланове. Не е известно кой я оглавява сега.

Най-издирваният нарушител в Италия Матео Месина Денаро към този момент не играе решаваща роля в подземния свят в Сицилия, където от дълго време не живее, съгласно последните изказвания на представители на антимафиотския комитет. Той се крие съвсем 30 години и никой не знае по какъв начин тъкмо наподобява.

През октомври 2020 година съдът на Калтанисета го призна за отговорен в организирането на убийството на съдията Джовани Фалконе и Паоло Борселино през 1992 година и го осъди задочно на пожизнен затвор. Преди това той беше наказан на пожизнен затвор за други убийства и образуване на терористични офанзиви в Рим, Милано и Флоренция, към които мафията прибягна, с цел да окаже напън и да сплаши управляващите.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР