Италианските фирми са силно заинтересовани от инвестиции в жп. транспорта,

...
Италианските фирми са силно заинтересовани от инвестиции в жп. транспорта,
Коментари Харесай

Италиански фирми с интерес да инвестират в жп транспорта и инфраструктурата у нас

Италианските компании са мощно заинтригувани от вложения в жп. превоза, инфраструктура, цифровизация и от това по какъв начин държавното управление дава отговор на рецесията със спрените газови доставки от Русия. Това стана ясно по време на работна среща сред министъра на стопанската система Корнелия Нинова и италианския дипломат Н. Пр. госпожа Джузепина Дзара, оповестяват от министерство на стопанската система.

По думите на Ниноша Италия е главен стопански сътрудник за България, като директните задгранични вложения възлизат на над 2 милиарда евро. За нас е значимо да ускорим взаимоотношенията сред двете страни, добави вицепремиерът.

Министър Нинова показа ограниченията, с които ръководещите подкрепят семействата и бизнеса - продължение на поддръжката за компаниите и фамилиите.

По време на срещата бе разисквана и концепцията за основаване на Обща европейска тактика във връзка с газа. Друга тематика, която Корнелия Нинова и Джузепина Дзара разискаха бе казуса с квалифицирана работна ръка, от който страдат и българските, и италианските компании.

Министър Нинова срещна италианския дипломат с опциите за инвестиция в България и показа в детайли новия указател за Индустриалните зони. " Този указател е съгласуван с другите райони в страната ни, дава визия за демографската картина, и е един самобитен справочник за вложителя ", акцентира икономическият министър.

" Моята цел е България да стане стратегически сътрудник на Италия за Балканите ", с решителност съобщи Н.Пр. госпожа Джузепина Дзара.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР