Италиански свещеник, заразен с коронавирус, е починал, след като дарил

...
Италиански свещеник, заразен с коронавирус, е починал, след като дарил
Коментари Харесай

Италиански свещеник почина, отстъпи респиратора си на по-млад пациент

Италиански духовник, инфектиран с ковид, е умрял, откакто дарил респиратора си на по-млад пациент, който също се борил с заболяването. Брат Дон Джузепе Берардели, 72-годишен, бил духовник за енорията Касниго, малко селце единствено на 40 благи североизточно от Милано.
Той умрял преди седмица в болница в Ловере, Бергамо, един от най-тежко засегнатите региони в Италия. Според лекарите от болничното заведение той е отказал да употребява респиратора, който неговите енориаши са закупили особено за него. Вместо това го е дал на по-млад пациент, който не е познавал.
„ Дон Джузепе беше духовник, който обичаше усмивките и мотоциклетите ", описват околните и познатите му от църквата. „ Може да не вярвате в Бог, само че повярвайте в добротата и саможертвата на този човек ", споделят те.
В некролог на Araberara, италиански новинарски уебсайт, един здравен служащ написа: „ Той беше духовник, който слушаше всички, знаеше по какъв начин да слуша. Който и да се обърнеше към него, знаеше, че може да разчита на помощта му “. 
Кметицата на Фиорано, където дон Джузепе е бил свещеник, дефинира свещеника като „ популярен човек ". „ Спомням си го яхнал остарелия си мотор Guzzi. Той обичаше мотоциклета си. Всеки, който го е срещал, знаеше, че постоянно беше радостен и изпълнен с възторг. Даваше мир и наслада на нашите общности. Той няма да ни изостави и знам, че ни следи оттова, където е в този момент. И продължава да тича през облаците с мотоциклета си. Кой знае какъв брой планове прави там, с мисъл за нас. "
„ Той беше елементарен, непосредствен човек, с доста добрина и угодливост към всички, вярващи и невярващи. Поздравът му беше „ мир вам “. Винаги отзивчив и разполагаем “ – написа в формалния некролог на уеб страницата Araberara.
Тъй като Бергамо е една от най-тежко засегнатите области в света от пандемията от COVID-19, брат Берардели тръгнал към безконечния си път без заравяне. Вместо това, с цел да изразят почитта си към обичания духовник, хората застанали на балконите си по обяд на 16 март и му отправили овации.Според BBC, минимум 50 свещеници са умряли от болест с ковид от началото на пандемията. 
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР