Италиански лекар обяви, че скоро ще извърши първата трансплантация на

...
Италиански лекар обяви, че скоро ще извърши първата трансплантация на
Коментари Харесай

Подготвят първата трансплантация на човешка глава в света

Италиански доктор разгласи, че скоро ще извърши първата трансплантация на човешка глава в Китай, тъй като здравната общественост в Съединени американски щати и Европа няма да разреши противоречивата интервенция, оповестява USA Today.

"Американците не схващат ", сподели доктор Серджо Канаверо на конференция във Виена.

Той разясни, че китайското държавно управление и Сяопин Рен, китайски доктор, който ще му партнира по време на трансплантацията, ще потвърдят датата на интервенцията "до няколко дни ". По думите му задачата е Китай да се трансформира в международен водач във всички области, в това число и в медицината.

"Китайският президент Си Дзинпин желае да възвърне величието на Китай. Той желае да направи Китай единствената суперсила в света. Вярвам, че го прави ", добави неврохирургът.

В изявлението той жигосва нежеланието на Съединени американски щати или Европа да разрешат интервенцията.

Нито един американски медицински институт или център не желае това, няма воля държавното управление на Съединени американски щати да окаже поддръжка, посочи той.

Канаверо не желае да разкрие самоличността на китайския донор и на реципиента. Той е пресметнал, че процедурата ще коства до 100 милиона $ и в нея ще вземат участие дузина хирурзи и други експерти.



По време на трансплантацията човешката глава ще е в положение на надълбоко заледяване.

Неврохирургът сподели още, че екипът му "тренира " техниката с човешки трупове в Китай, пояснявайки, че 18-часовата интервенция е посочила, че е допустимо свързването на гръбначния мозък и на кръвоносните съдове.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР