Италианската полиция влезе в сблъсъци с около стотина крайнолеви протестиращи,

...
Италианската полиция влезе в сблъсъци с около стотина крайнолеви протестиращи,
Коментари Харесай

Сблъсъци между крайнолеви протестиращи и полиция в Италия

Италианската полиция влезе в конфликти с към стотина крайнолеви протестиращи , провеждащи проява против предизборно мероприятие на неофашистка партия в северния град Торино нощес. Това е знак за засилващото се напрежение в навечерието на парламентарните избори в Италия на 4 март, отбелязва " Ройтерс ".

Десетки " антифашисти " са се пробвали да пробият полицейски кордон , с цел да стигнат до хотел, където крайнодясната партия Каса Паунд е провеждала предизборно заседание .

 Италия се връща към Оловните години – тероризъм на фашисти и крайнолеви
Италия се връща към Оловните години – тероризъм на фашисти и крайнолеви

Съобщава се за конфликти сред фашисти и леви деятели

Крайнолевите детайли обаче са били отблъснати от тежко екипираните полицейски елементи, като по-късно са ги разпръснали с водни оръдия и сълзотворен газ .

След това двете фракции влезнали в конфликт от разстояние, като протестиращите са хвърляли големи пиратки и бутилки, държейки афиш, на който написа " Торино е антифашистки град ".

Трима служители на реда са претърпели леки пострадвания. Неизвестен брой хора са били задържани.

Протестиращите в последна сметка са били удържани надалеч от предизборното мероприятие на Каса Паунд . Крайнодясната партия завоюва 9 % от гласовете по време на локалните избори в столицата Рим през ноември, само че в никакъв случай не е имала народен представител в Народното събрание и наподобява малко евентуално да успее да завоюва на тези избори.

 Италия задържа мъж след стрелбата по мигранти
Италия задържа мъж след стрелбата по мигранти

Шестима души бяха ранени, един от тях тежко

Серия от произшествия с принуждение през последния месец накараха някои политици и вестници да изразят паника за завръщане на политическото принуждение от 1970-те и 1980-те години, известни като " годините на оловото ".

Този интервал беше белязан от убийства и бомбени атентати, осъществени от крайнодесни и крайнолеви групировки. Крайнолевите " Червени бригади " отвлякоха и убиха Алдо Моро през 1978 година който е 5-кратен министър председател на Италия от десните християндемократи.

По-рано този месец 28-годишен италианец, който е прочут с нацистките си възгледи, простреля шестима черни имигранти в град Мачерата.

Десен дни по-късно група крайнолеви протестиращи пребиха карабинер, който се опитвал да спре протестиращите да се доберат до мероприятие на Каса Паунд в Северна Италия.

Тази седмица крайнодесен политик от партията " Форца Нуова " беше спрян на улицата в Палермо, столицата на Сицилия, завързан и обичай от група крайнолеви деятели.

Също тази седмица член на крайнолявата партия " Власт на народа " беше наръган в Перуджа, до момента в който разлепял предизборни плакати.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР