Италианската полиция разби мащабна схема за финансови измами, управлявана от

...
Италианската полиция разби мащабна схема за финансови измами, управлявана от
Коментари Харесай

Италия разби финансова схема на мафията Ндрангета

Италианската полиция разруши огромна скица за финансови измами, ръководена от калабрийската мафия " Ндрангета " и включваща локални политици и обвинени служители. Това оповестиха от италианската прокуратура, представени от " Франс прес ".

Петдесет души са били обект наказателно следствие, като 13 души са задържани и още 35 души са под домакински арест поради комплицираната машинация в Калабрия, която е най-бедната област в Италия, и където прокурорите настояват, че " Ндрангета " сполучливо е проникнала в съвсем всички области на публичния живот.

Операция " Нисък профил " - име, произхождащо от директивите, дадени на вътрешни лица в самата мафия - също по този начин е разпознава локални политици, счетоводители, пощенски чиновник и даже пенсиониран полицейски лейтенант, се споделя в изказване на прокурорите от съда в Катанзаро.

Обвиненията включват данъчни измами, незаконно сдружаване, разпространяване на въздействие и откриване на публични секрети, наред с други.

" Ндрангета ", която е считана за най-богатата и мощна италианска незаконна групиривка поради контрола им върху по-голямата част от кокаина, влизащ в Европа, сега е обект на огромен правосъден развой в Калабрия с присъединяване на над 300 обвинени.

Групата е солидно укрепена в съвсем всички области на публичния живот в Калабрия, където се е потвърдила, че умее да прониква в локалната политика и държавни ведомства и сполучливо да фалшифицира доходоносни публични поръчки.

Съсредоточена към регионите Кротоне и Катандзаро, измамническата скица включва издаване на фиктивни фактури, употребявани по-късно за приемане на данъчни заеми, прецизираха от прокуратурата.

86 фиктивни компании са основани " с единствената цел да покажат явен оборот, в реалност фиктивен, и да разрешат на други компании, ръководени от " същински " бизнесмени на пазара, да заобикалят услугата за вътрешни доходи ", допълниха прокурорите.

Компаниите се управляваха от италианци без активи, или албанци, всички в услуга на мафията, на които беше даден дял от спестените пари по схемата.

Друга машинация управлява публичните поръчки за персонални защитни устройства като каски, маски и ръкавици в скица, включваща съучастието на шефове и други длъжностни лица в локалния офис за публични поръчки и контракти и член на комисията, която следи публичните поръчки.

Сред домашните арести е Франческо Таларико, министър на финансите на районното държавно управление на Калабрия, който е районен секретар на дребна християндемократическа партия UDC.

Той е обвинен, че е приел " пакет от гласове ", обещан от " Ндрангета " по време на законодателните избори през март 2018 година, в подмяна на помощта за приемане на публични поръчки.

По-известният политик Лоренцо Чеза, ръководителят на UDC, който е бил два пъти определен в Европейския парламент, е обвинен в " ходатайство " сред Таларико и " Ндрангета ", се споделя в изказването на прокурорите.

Чеза, чието име не беше включено в листата на обвинените от прокурорите, отхвърли да е взел участие в четвъртък, като съобщи, че е изискал да бъде изслушан " допустимо най-скоро от способния прокурор ", оповестяват италианските медии.

Разследването включва измиване на 1800 банкови сметки и 388 000 банкови транзакции, равняващи се на 250 милиона евро, като в същото време се прихващат 266 500 телефонни позвънявания, заяви прокурорът.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР